KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 39

12 jula, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

       Nas nemojte spasavati. Ni tako ni drugačije – odbranićemo se sami. A i ne prihvatamo da nas spasavaju oni koji su nas u govna i uvalili. Pričajte to Albancima i vašem javnom mnjenju – dok vas ne provale.

* * *

       Vi, bolje rečeno Amerika, hoćete da uzme taj deo Balkana za svoj protektorat i da tu razmestite svoje vojne baze, da bi bila bliža Rusima. Baš Ameriku briga što će zlo estremnog terorizma biti posađeno u Evropi – oni su daleko, a i bolje je da to bude što dalje od njhove kuće. Uz to, kao njihovi patroni, mogu ih koristiti i za svoje prljave potrebe – gde zatreba i kad zatreba.

       Vi to hoćete, a ako hoćete, to je onda i vaše legitimno pravo. Još samo da se i mi složimo a, bogami, i Rusi. Njih i njihovu istoriju poznajete, izgleda, manje nego nas. Znate li da je njih u Drugom svetskom ratu izginulo 27 miliona, a samo u Staljingradskoj bici – 200.000. Dobili su i taj rat, čak i tu bitku!

       Jeste li čuli za ruski rulet? Mora da jeste, pa valjda ste i Vi ljubitelj američkih filmova. Rusi su tu igru izmislili, a američki vojnici u Vijetnamu iz očaja prihvatili, pa je onda Amerikanci opisali. Rusi tu igru ne vole, pa je i ne opisuju. Ali je igraju – kad moraju. Igraju i ćute, a kad ćute – tada su najopasniji. Jeste li spremni da sa njima igrate tu igru?

       Neke podatke o njima, kao i o nama, dobili ste od baba Madlene. Ona je provereni poznavalac našeg mentaliteta – sa njima treba samo oštro! Par bombi i oni će pristati na sve! Pogrešno! Gospodine Bler i to će biti vaša najkrupnija greška – greška broj 4. One prve tri su vaša unutrašnja stvar, a ova četvrta to daleko prevazilazi i može da ima katastrofalne posledice po čitavo čovečanstvo.

Nastaviće se