KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 47

22 jula, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Dok ovo pišem televizija prikazuje masakr granatiranih izbeglica, Šiptara koji su krenuli da se vrate u svoje domove. Unakažena tela mrtvih i ranjenih, delovi tela po putu, na traktoru, automobilima, na električnim vodovoima – jezivo. Nisam čuo ni jedinog Srbina koji je drugačije reagovao na ove slike, nego što bi reagovao i da su Srbi bili u pitanju. Avioni Alijanse su ih granatirali u četiri naleta! Mogućnost greške je isključena. General Klark saopštava – ispitaćemo slučaj kad se avioni sa borbenog zadatka vrate u baze. Očekujem da će sutra saopštiti da su ih Srbi gađali.

       Ipak, argumenti ponekad i pobede. Svet je video slike – i zgranuo se. Više ne uzimaju samo vaše slike, uzimaju i naše. Kakva je to sada opšta neposlušnost – sve ćemo da ih bombardujemo!

Zar im nismo rekli da su samo naše slike prave! Po ustaljenom scenariju, Vi i vaša ratnička ekipa, Kuk i Robertson, i ne čekate da se to ispita – vi unapred znate da je to opet neko srpsko maslo,  javio vam Tači, zvao ga Kuk na „mobiljni“ i on potvrdio.

* * *

       Mnogo je bilo zanimljivije slušati portparola Pentagona Keneta Bejkona. Na konferenciji za brojne novinare probao je tri varijante. Naravno, jedna od mogućih varijanti je i da su to ipak bili Srbi, jer ovih dana je u tom rejonu primećen jedan srpski avion. Kod pokušaja četvrte varijante je odustao i ljutito rekao – uostalom, pitajte NATO.

       Njihov portparol Džejmi Šej, onaj naš britanski buca sa šiškicama i ciničnim smeškom, kaže – greška! Vi, da ste pametni, tog debila ne bi ni postavili za portparola u sedištu NATO. Nema čoveka koji na sam pomen njegovog imena prvo ne opiše kako taj čovek izgleda i deluje, pa se tek onda upušta u ono što je on rekao. Ja sam mislio da portparol mora da bude izvanredno vispren, a potom i da liči na nešto. Šta Vi mislite o njemu? Možda Vam se i dopada – ukusi su različiti. Proverite onaj ranije pomenuti test na njemu – pokušajte da ga zamislite golog!

       Konačno je morao da se pojavi i sam izvršni direktor Vestli Klark i da prizna da su to bili avioni savezničke alijanse. Rekao je čak i tip aviona koji je izvršio egzekuciju – čuveni F16. Pilot se zbunio, od kolone traktora pomislio je da je srpska oklopna divizija. Vidljivost je bila slaba. Laže, ovih dana proleće nad Srbijom je divno. I ono se urotilo protiv nas. Mogu da nas vide golim okom i sa deset hiljada metara, a ne sa pet hiljada metara, odakle je, kako je saopšteno, ovaj junačina gađao.

       Kasnije se ispostavilo nešto još mnogo crnje. Prema video snimku i snimku razgovora pilota sa bazom u Avaksu, pilot je bio na samo 3.000 fita visine, što je manje od 1.000 metara. Na tu visinu se spustio jer mu je bilo naređeno da siđe niže i vidi o čemu se tu radi. Pilot javlja da je u pitanju civilna kolona sa traktorima i prikolicama i pita bazu šta da radi. Stiže naredba da ih raketira. Kraj! Za sve normalne ljude sveta to bi trebalo da bude i kraj rata, jer ovo je čisto ubistvo – direktan masakr – čista namera – direktan  umišljaj – dolus, kolega Bler!

Nastaviće se