MOLITVA (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Treći deo) – Nastavak 24

13 septembra, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

       Još uvek nisu oslobođeni kidnapovani rudari iz rudnika Belaćevac, koji se nalazi samo dvadesetak kilometara daleko od Prištine, a onolika sila britanske vojske je već zaposela Prištinu i okolinu. Kakve to političke pregovore povodom toga treba da vodite sa OVK. Treba li vam za to odluka Saveta bezbednosti. Ne bi me ni to iznenadilo, jer Ujedinjene nacije izgleda samo za to i služe. Do ove poslednje rezolucije, za koju znamo kako je doneta, oglasili su se samo dva puta: kada su izdali predsedničko saopštenje da se hitno oslobode tri zarobljena američka vojnika i dva australijska špijuna. Pa izdajte i ovog puta takva saopštenja, ako ne može drugačije – oni američki zarobljenici i australijski špijuni su bar bili na bezbednom, a kidnapovanim srpski rudarima ko zna šta sada rade.

* * *

       Britanska vojna delegacija pošla je da poseti štab OVK koji je odseo u jednoj napuštenoj vili nedaleko od Prištine – srpskoj dakako. Ovi  ih vratili – neka dođu kasnije, zauzeti su sada!

       Možda samo želim da verujem da su moji Britanci pošli da razgovaraju o kidnapovanim Srbima, a možda su imali i neka preča posla i razgovore sa svojim saveznicima.

       Tači je u „državnoj“ poseti Vašingtonu, a njegov predstavnik na Kosovu izjavljuje za Financial Times: „Mi ne priznajemo deo Rezolucije Saveta bezbednosti o razoružanju i deo o jugoslovenskom suverenitetu na Kosovu! Mi ćemo ovde biti regularna albanska vojska u svojoj regularnoj državi!“ Pa, gospodo, koje su ovo zajebancije?! I šta vi, zapravo, hoćete od nas?

Nastaviće se

* * *

Knjigu O OPANČARIMA I OPANCIMA možete poručiti i pouzećem preko e-maila: opancar39@gmail.com, po ceni od 500,00 Dinara plus postarina. Akcija traje do Sajma knjiga ili do rasprodaje ovog izdanja.

Istovremeno vas obaveštavamo da je u pripremi izdanje nove knjige istog autora OPANČARSKA HRONIKA koja treba da se pojavi iz štampe do Sajma knjiga. Knjiga obuhvata blogove pisane na događanja tokom 2013. godine.