MOLITVA (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Treći deo) – Nastavak 25

15 septembra, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Razmileli se po Kosovu ministri srpske Vlade, Draškovićevci, Šešeljevci. Svi oni, uključujući i KFOR, ali svako iz svojih razloga, ubeđuju srpski živalj da ostanu, jer nemaju razloga da beže! Ministri – jer koji bi to suverenitet, integritet, državna celovitost, pobeda i druge parole koje ne silaze sa televizora i štampe bili, ako na Kosovu ne bude više Srba. Draškovićevci – jer Drašković već vidi sebe kao novog predsednika, pa ne želi da se zamera Zapadu. Šešeljevci – jer ni jedna stopa srpske grude ne sme da bude ustupljena neprijatelju. KFOR – jer koju bi svrhu njihova mirovna misija na Kosovu imala, ako tamo ostanu samo Albanci, sa kojima mogu da prijateljuju i od svoje kuće. Propade scenario. Potreban je dekor – ta uloga je namenjena ostatku Srba. A Srbi beže, spasavaju goli život. Već u prvim danima „mira“ pobeglo ih je oko 35.000, i to prema zapadnim saopštenjima. U selu Hoča veću grupu Srba u bekstvu presrela je OVK i okružila je. Svi javljaju o njihovom herojskom otporu koji traje već treći dan, procenjuju da nemaju šansi da se izvuku iz obruča, a niko ne javlja da li neko ima nameru da im pritekne u pomoć!

* * *

       A kako su te ministarske posete na Kosovu izgledale – direktno od učesnika jednog takvog skupa. Ministra za nauku i tehnologiju Branislava Ivkovića zapalo je da ode u Peć. Iskupilo se oko pedesetak ljudi. Ministar ih ubeđuje da treba da ostanu: „Nije ništa strašno, verujte mi. Evo i ja sam prihvatio rizik i došao ovamo, ostavio ženu i decu…“ Prekidaju ga učesnici skupa psovkama i pogrdnim izrazima: „Lako je tebi, došao si ovamo okružen obezbeđenjem, na sat vremena, i nazad! A šta mi da radimo? Neka dođe ovde Milošević, on je za sve ovo kriv!“ Miting prekida čovek u vojničkoj uniformi, naoružan poluautomatskom puškom, koji je dotle, reklo bi se, nezainteresovano pratio skup – rafalom preko glava ministra i njegove pratnje. I njemu jadnom, dosadilo da sve ovo gleda i sluša. Ministar beži. Miting je završen.

Nastaviće se

* * *

Knjigu O OPANČARIMA I OPANCIMA možete poručiti i pouzećem preko e-maila: opancar39@gmail.com, po ceni od 500,00 Dinara plus postarina. Akcija traje do Sajma knjiga ili do rasprodaje ovog izdanja.

Istovremeno vas obaveštavamo da je u pripremi izdanje nove knjige istog autora OPANČARSKA HRONIKA koja treba da se pojavi iz štampe do Sajma knjiga. Knjiga obuhvata blogove pisane na događanja tokom 2013. godine.