MOLITVA (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Treći deo) – Nastavak 27

17 septembra, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

       Na samitu u Kelnu, a uz učešće Jeljcina lično, rešena je i poslednja dilema. Rusi su se izborili da njihove snage na Kosovu budu „samostalne“ – pod komandom generala Džeksona, a odustali su od zahteva da imaju samostalni sektor odgovornosti. Ko shvati – razumeće. Izgleda da je ključnu ulogu odigrao njihov spoljni dug od 150 milijardi dolara, što je bila jedna od ključnih tačaka dnevnog reda samita. Priča se da su Rusi zadovoljni.

       A ako su Rusi zadovoljni, trebalo bi da budemo i mi, jer ako sutra uđemo u savez sa njima, sve su to naši. Treba se navikavati na starijeg brata.

       Naravno, opet se zezam.

* * *

       Izgleda da su oni iz Bilderburga ipak pobedili. Mi to izgleda ne priznajemo i za svaki slučaj još ne ukidamo ratno stanje. Ni uredbe donete u ratu, a bogami donosimo i nove. Pokazalo se da je to mnogo efikasniji način odlučivanja.

* * *

       Milošević je juče posetio Novi Sad. Kako izveštava „Blic“, oko 5.000 ljudi klicalo je predsedniku SRJ, noseći transparente na kojima je pisalo: „Najveći srpski patriota Slobodan Milošević“, „Slobo, samo sa tobom idemo dalje“, „Živela Srbija, živeo MUP Srbije“, „Živela Vojska Jugoslavije“, „Istina, pravda, pobeda“, „Novi mostovi za novi vek“, „Tvoje srce je i naša duša“, „Tvoje reči su i naše misli“, „Slobo, slobodo.“

       Ako je to tako bilo, onda Milošević treba odmah da podnese ostavku. Prvo, nas – kada smo svojevremeno dočekivali Tita, i to iz prijateljskih poseta drugim zemljama, a ne iz rata, nije smelo da bude manje od 100.000! Ja sam mislio da SPS-ovaca i JUL-ovaca ima mnogo više. Drugo, među citiranim parolama bilo je i neukusnih – da sam na Miloševićevom mestu odmah bih smenio autore, jer više štete nego što koriste – ne treba preterivati ni u odanosti. I treće, kada je ovo počelo, na zboru u Kosovu polju je bilo mnogo više Srba.

       Potom je predsednik Milošević otvorio radove na obnovi porušenog mosta kod Beške, na Dunavu, i obećao da će ti radovi biti završeni za 40 dana. Začuđenim poklonicima je pri tom otkrio i tajnu: „Da odmah otkrijem tajnu, naravno da nije moguće izvršiti ove radove za 40 dana, ali je moguće zato što su graditelji, dok su bombe još padale, tajno pripremali elemente koje će sad ugraditi u ovaj most.“ Ko zna koliko nas tajni još čeka, a što se tiče graditelja – ako to završe u tom roku, svaka čast!

       Kad sam to čuo na  RTS-u, okrenem poznanika koji živi u Beški, da pitam čoveka kako je bilo na mitingu. On iznenađeno kaže – nemam pojma i ja sam to čuo na Dnevniku. Da sam znao, sigurno bih išao – da vidim predsednika uživo. Takvu priliku ne bih propustio. Inače, Beška je malo mesto – jedna ulica i par sokaka.

Nastaviće se

* * *

Knjigu O OPANČARIMA I OPANCIMA možete poručiti i pouzećem preko e-maila: opancar39@gmail.com, po ceni od 500,00 Dinara plus postarina. Akcija traje do Sajma knjiga ili do rasprodaje ovog izdanja.

Istovremeno vas obaveštavamo da je u pripremi izdavanje nove knjige istog autora OPANČARSKA HRONIKA koja treba da se pojavi iz štampe do Sajma knjiga. Knjiga obuhvata blogove pisane na dogadjanja tokom 2013. godine.