Pisma Gospodinu Bleru – KO JE TAMO LUD – Nastavak 61

7 maja, 2015 u rubrici O opančarima i opancima

(odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo)

       Vi se, pogrešno, nadate da ćete sve vreme biti u komandnom brodu, tik do Klintona, i da ćete time spasiti Britaniju od katastrofe, jer ste je uveli na pravu stranu. Opet pogrešno, gospodine Bler, šta je to sa Vama?

       Pre svega, ko vam je rekao da Britanija hoće na tu stranu, a drugo, i Klinton i Bler su prolazne nepogode, a svaka nepogoda prođe. Jeste li čuli za cigansku filozofiju – Cigani se raduju kad pada kiša, a plaču kad je sunce. Znate zašto? Kad je kiša, raduju se što posle kiše dolazi sunce, a kad je sunce – plaču, jer posle sunca dolazi kiša. Kakvo je vreme kod vas? Kod nas je tmurno, pada neka odvratna kušurina. Plačemo i radujemo se istovremeno.

* * *

       Razlika između Vas i Klintona je samo u tome što je on u službi krupnog američkog kapitala, a vi u njegovoj službi. Šta ćete da radite kad ga po završenom poslu likvidiraju kao Li Harvi Osvalda? Ko će da spašava Džeka Rubija? Zašto Vama uopšte služi glava. Nije valjda samo zato da nosi onu natapiranu kosu.

       Zar Vi ne dozvoljavate mogućnost da se sutra u Britaniji pojavi neki novi Čerčil ili Tačer i izvede je iz ovog sranja u koje ste je uvalili. Zašto potcenjujete Britaniju! I šta onda može da se desi. Šef može da se naljuti i da, ne daj bože, uzme Britaniju na tapet – zbog neposlušnosti, ko sada nas, Srbe. New world order – ili si sa nama, ili protiv nas, O. K!

* * *

       Analizirajmo jednu pretpostavku. Uzmimo da Vi i Vaši kompanjoni radite ovo samo zato da biste što više vezali ruke Rusiji, što je možda i tačno. Dosta smo tu tezu u ovim pismima elaborirali. Hoćete da je zaokružite, da joj se približite i držite je pod kontrolom, da se nekim čudom ne povampiri, što bi moglo biti opasno. Dosta ste u tom vašem New world order-u zabrazdili, pa se plašite da joj to ne dokurči. Nije zgodno da to otvoreno kažete, pa ste izmislili priču o nekakvim novim kaubojima i Indijancima, odnosno Srbima i Albancima. Nije zgodno, ali u pitanju su viši ciljevi, a cilj ne bira sredstvo. Izvinićemo se jednog dana ako treba – mada u to ne verujem, ali daj prvo da završimo posao. Možda ćemo i samo jednostavno reći – Sorry! Mistake. Ako treba snimićemo ponovo i film – ratom protiv istine. Nešto ćemo već smisliti, da se ne zadržavamo sada oko tih detalja.

       Opet pogrešno, gospodine Bler. Ja sam u ovim pismima pokušao da Vam objasnim da bi to tek moglo da razgoropadi Ruse. Mogla bi neka od onih preostalih 5.599 nuklearnih bojevih glava da pogodi London. Dobro, to može da bude nezgodno, ali to je ukalkulisani rizik – posle ćete da ih kaznite, bacićete nuklearnu bombu na njih. Pre svega, nisam nigde pročitao da vam je Britanija dala ovlašćenja da kalkulišete sa takvim rizicima i da je uvodite u poslednji svetski rat!

       Njoj ste rekli da idete u ograničenu akciju – Humanitarian help, da časkom urazumite nevaljale Srbe, pomognete jadnim Albancima i da ćete se brzo vratiti, bez ijedne žrtve, a vi, evo, dugo ostadoste! Drugo, koliko bi vam to nuklearnih bombi bilo potrebno da bacite na Rusiju, a da pri tom ni jedna ne doleti i do vas.

       I konačno, dozvolimo pretpostavku da u tim vašim suludim glavama, napunjenim čipovima, postoji teorija da u takvoj kataklizmi može biti pobednika i da ćete, naravno, to biti vi. Koliko će vam potom atomskih bombi biti potrebno za milijarde Kineza, ne verujem da će oni ući u New world order. Svojevremeno ste se bavili problemima nuklearnog razoružanja, pa pretpostavljam da znate i odgovor.

Nastaviće se