Rodilo se – mudonje i korumpirani skotovi II

23 septembra, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

       Portparol SNS-a, vlasnik „Informera“ Dragan J. Vučićević, je u ovonedeljnom vikend izdanju svog lista razjasnio – oni koje sam ja u prethodnom napisu nespretno nazvao „sadašnja vlast“, su mudonje, a oni koje sam tamo još nespretnije nazvao „prethodna vlast“, su korumpirani skotovi. Tu, na primer sopadaju: Bojan Šest Posto Pajtić, Dragan Patek Filip Šutanovac „i ostali jahači postpetooktobarske apokalipse“, koji još jednom pokušavaju da nam preprodaju muda za bubrege, mada kako će se kasnije ispostaviti, muda su na većoj ceni, tako da mi pomenuti Vučićević tu baš nije sasvim jasan. Tadić više nije tu jer je on sada konstruktivna opozicija, a ni Đilas, jer on više nije problem ni kao opozicija, pošto su ga sa mesta gradonačelnika Beograda smenili Mali Siniša i nekorumpirani Nebojša Čović, uz pomoć Gorana Vesića kao sive eminencije, a potom i sa mesta predsednika DS-a, već pomenuti Boris Tadić.

       Naravno, najveća muda ima premijer i to je istaknuto već na naslovnoj strani pomemnutog lista – VUČIĆ POSLE SEČE PLATA I PENZIJA, a zatim još krupnije, sa sve slikom (Vučića, a ne muda) IMA MUDA – SRBI MU TO NEĆE OPROSTITI. Kolika li tek muda ima onaj nesrećni Krstić što ga je Vučić nedavno otpustio, koji je predlagao duplo veću seču i plata i penzija. To, o mudima i ostalo, Dragan J. Vučićević, je bliže objasnio u tekstu na strani 4 i 5, a potom i u svojoj redovnoj kolumni  DOSTA ZLOČINA – Štednja i „Utisak“, na istoj strani, sa sve slikom, tik do Vučića. A za one koji odmah shvate kad im se to tri puta objasni, Dragan J. Vučićević će to objasniti i u nedelju uveče u svojoj redovnoj „kad god zatreba“ emisiji „Teška reč“, na bratskoj televiziji „Pink“, odmah posle serije „Sulejman veličanstveni“ – ne menjajte kanal. Gost će biti, takođe u ulozi tumača, Predsednik države Tomislav Nikolić, lično, koji će uplašenom auditorijujumu objasniti da on nema ništa sa onom zloglasnom pretnjom „Srbi mu to neće oprostiti“, jer on i dalje, s nesmanjenim žarom, voli Vučića, bez obzira što ga je ovaj poprilično razvlastio i sveo ga na promotera humanitarne fondacije Dragice Nikolić. U tom smislu je Dragan J. Vučićević već dao uvodnu napomenu u današnjem jutarnjem programu na „Pink“ televiziji, objasnivši da je kod nas – i po Ustavu, predsednik vlade važniji od predsednika države, tako da Tomislavu Nikoliću ostaje da samo potvrdi da je njegova uloga, u političkom smislu, ravna ulozi engleske kraljice. Za sada nije potvrđeno da će Dragan J. Vučićević gostovati i kod Sanje Marinković u današnjoj popodnevnoj emisiji „Magazin in“, koja za svaki slučaj ima za njega spremljenu „vajld kartu“.

       Kažu da o ukusima ne vredi diskutovati. Ipak, da sam na Vućićevom mestu, ja bi se ovome zahvalio na daljoj saradnji, jer će Vučić, zahvaljujući njemu, izgubiti i ono malo pristalica koje ima kod neopredeljenih glasača.

DC, 20.09.2014.