Sedela sam na prozoru, šila sam ….

27 juna, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Na odmoru sam, pa tražim neke srpske novine da vidim šta ima novo u otadžbini …. Da nije zaratilo, što reče jedan moj prijatelj. Imao sam sreće, nađoh ne samo “Blic” već i moj omiljeni “Kurir” ….

       U politici ništa novo – Mirko Cvetković se probudio pa analizira aktuelnu ekonomsku situaciju zemlje, ali koja vajda od toga. Gde mu je ta pamet bila kad je bio na vlasti. A ni ovima sadašnjima to nije interesantno – očekujem da njihovi “pisači” saopštenja oštro reaguju u stilu da je za sve to kriv Dragan Đilas. A što se tiče aktuelne ekonomske situacije o tome će naredne godine. Sad je najvažnije da uhvate Kosmajca za koga do juče nismo ni znali – sve do onomad kad ga je Predsednik Vlade, prozvao državnim neprijateljem broj jedan, koga evo godinama ne može niko da uhvati i najavio hitno ispravljanje te greške, što je ovaj nezgodno protumačio pa zbrisao.

       Na lokalu, takođe ništa novo – Predsednik Mesnog odbora SPS-a u Varvarinu, tamošnji  direktor srednje škole – koji je to postao odmah po dolasku SPS-a na vlast u toj opštini, smenio svog partijskog druga sa funkcije Predsednika opštine – koji je to postao odmah po dolasku SPS-a na vlast, s obrazloženjem da ovaj nije loše vodio opštinu, ali nije imao dobru komunikaciju sa mesnim odborom stranke – nije hteo da izdvaja 10% od svoje plate i da mu to, u kešu, daje na ruke i na njegovo mesto postavio službenika škole u kojoj je on direktor, tako da se očekuje da će ovaj imati mnogo bolju komunikaciju sa svojim stranačkim rukovodiocem.

       Ni to mi nije interesantno, da vidimo da li ima nešto o doktorskim disertacijama, akademskim zvanjima i sl. – Novica Tončev, poslanik SPS-a u Skupštini Srbije, nema doktorat, a na sajtu SPS-a piše da ga ima i da ga je stekao na Građevinskom fakultetu u Nišu. To, međutim, demantuje rektor tog univeriiteta – kaže da takvog doktora nauka u njihovoj evidenciji nema. Stvar razjašnjava sam Novica Tončev – tačno je da nisam doktorirao, ali sam se upisao na doktorske studije i tako postao doktorand, odnosno kandidat za doktora. I sad, recite vi meni, postavlja drug Tončev logično pitanje, kako glasi skraćenica od doktorand i zašto to ne bi moglo da bude Dr. Stvarno, ima logike i dade mi ideju – Ja se zovem Dragiša, što mi se baš mnogo i ne sviđa. Kažu imao kum nekog dedu koji se tako zvao pa eto tako zajebao i mene. Od sad ću to da skratim i da se zovem umesto Dragiša Čolić, Dr. Čolić.

       Uostalom, vidi šta je riba oko mene na plaži, znate ono – More se giba, to je zbog riba!, a ja čitam “Blic” i “Kurir”. Koji kreten! Čekaj samo da vidim još ovo – Suzana Mančić (i ona je nekad bila dobra riba), pod stare dane otkrila svoje mađarsko poreklo – a Mađarice su kao što je opšte poznato uvek važile za dobre ribe, i učlanila se u Savez vojvođanskih Mađara kod onog matorog Ištvana Pastora, koji će, siguran sam, da je zloupotrebi, a Suzana, mučenica i ne znajući to trenira onu mađarsku pesmicu – Sedela sam u prozoru, šila sam, pitaju me joficiri čija sam …. Kažu da će i spot da snimi na tu temu.

DC, 26.06.2014.