Sudbina Srbije by Dragan J. Vučićević

11 januara, 2016 u rubrici Opančarski dnevnik

       Kad nemam temu za pisanje ja uzmem Informer i tu nađem svašta. A pošto je nova godina, red je da za to ispoštujem onog najzaslužnijeg, Dragana J. Vučićevića, lično. Ovaj geniozni analitičar naše aktuelne svakodnevnice ha(ha)rizmatično zagledan kroz prozor svoje redovne kolumne DOSTA ZLOĆINA, a pod naslovom Godina haosa, u novogodišnjem obraćanju svojim čitaocima, mudro zaključuje:

       „Ipak, braćo Srbi, na kraju sve od nas i samo od nas i zavisi. Ako pođemo za najgorima, ako dozvolimo da nam Pajtić ponovo proda ciglu, ako većinski poverujemo Rajici Malom i njegovom „Kuriru“, ako Žutom Bujketu dozvolimo da od našeg RTS-a napravi svoju prvatnu prćiju, ako Vlada dozvoli da Srbijom vladaju tajkuni, lopovi i ambasade, pa onda svi zajedni i zaslužujemo da završimo kao bivši narod.“

       Dragane J. Vučićeviću, iz koje si ti pizde materine došao da ovde, u sred našeg Beograda – na žalost i tvog, a to sam ovde namerno tako rekao zbog onog tvog „našeg RTS“, da s…. svašta i truješ ovaj narod već dovoljno zatrovan rijaliti programom „Farma“ koji sprovodi tvoj drug po pameti Željko Mitrović, vlaasnik televizije sa nacionalnom frekvencijom „Pink“, koga ti, po rejtingu, a po svojim bolesnim kriterijumima, u svom novogodišnjem broju, u listi 10 najuticajnijih Srba, valjda na mentalitet ovog jadnog naroda, rangiraš ispred Predsednika države!

       Po kojim kriterijumima ste vas dvojica postali „vladari medijske imperije“. On prema najgledanijoj televiziji – a ne naš RTS, a ti po najčitanijim novinama – a ne „Politika“, na primer, preko koje sam ja naučio da čitam i rasuđujem, davno, još dok si ti negde u nekoj vukojebini „pišao po prašini i pravio topove“. Od kojih ste para, a sa takvom pameću, vi to stvorili. O kakvoj prodaji cigle ti govoriš? Šta vas dvojica prodajete? Ma terajte se u pizdu materinu*, sa sve Pajtićem i Tadićem, ako su vam i oni po volji. Da njih dvojica nisu bili takvi kakvi su ispali nikad ti i takvi ne bi ni došli na vlast. Povedite sa sobom i Malog Rajicu. I on je nastao isto kao i ti, a sad kad ste počeli međusobno da se koljete – mala bara, mnogo krokodila, uvaljujete ga nama.

       Sva tvoja pamet je sadržana u onom „tajkuni, lopovi i ambasade“ – sve u istom košu!  Znaš, Dragane J. Vućićeviću, u zemljama koje nemaju tu nesreću da im takvi kao što si ti kreiraju mišljenje javnog mnjenja, tajkuni nisu neka skaradna pojava. To su poslovni ljudii koji su uspeli – prema ustanovljenim pravosudnim i poreskim kriterijumima te zemlje, pa što više tajkuna to više i blagostanja u toj zemlji. Ni ambasade nisu neka skaradna pojava. To su eksteritorijalna predstavništva zemlje sa kojom država ima ustanovljene odnose saradnje, kako političke tako i ekonomske – pa kakva saradnja, takve i ambadsade.

       Što se tiče lopova, oni u principu, ne spadaju u to društvo. Njihovo mesto je u zatvoru, po zakonodavnim a ne selektivnim kriterijumima, a ako to ne razumeš – protiv kriminalaca koji su sprovodili lopovske privatizacije (valjda se bar u tome slažemo) nema mesta krivičnom gonjenju, a protiv lidera opozicione partije, od kakvog god značaja ona danas bila, ima mesta krivičnom gonjenju po prijavi nekog žandara koji se sad setio da je lično taj, pre nekih 7-8 godina, dok je bio na vlasti, naredio da ga uhapse – nije imao druga posla nego da se njime bavi.

       A što se tiče „žutog Bujketa“ koji hoće da uzme „našu“ (vašu) televiziju, prvo ja ne poznajem nikakvog Bujketa, već Dragana Bujoševića, ozbiljnog novinara, koga sam čitao i ozbiljnim smatrao i pre nego što je na javnom konkursu legalno izabran za direktora RTS-a, upravo zato što nisam znao da je obojen, za razliku od tebe koji i ne znaš kojom si farbom obojen jer si služio sve režime na vlasti. Čisto sumnjam da ste i vas dvojica toliko bliski – na call me Bujke. RTS je i jedina šansa ovom narodu da ga izvuče iz gliba „Farme“, „Parova“, Velikog Brata“ i sličnih rijaliti programa. A vi hoćete i to da nam uzmete.

       I na kraju, Dragane J. Vućićeviću, ako i u ovoj godini ti i Željko budete kre(teni)irali mišljenje javnog mnjena, onda ovaj narod bolju sudbinu nije ni zaslužio.

Dragiša Čolić, 11.01.2016,

*Eto vidiš, počeo sam čak i ja, koji sam inače fin i kulturan, da psujem i govorim ružne reči. Lepo mi ljudi kaži – nemoj da gledaš „Farmu“, a ja navalio da vidim ko je koga, kako i za koliko para j…!

** Dragi čitaoci. Izvinjavam se na ovoj prostoti, ali morao sam – sa ovakvima se samo njihovim oružjem može boriti. A ako ste pomislili da ja stvarno nemam druga posla nego da gledam farmu, neka vam bude.