Švaleri o državnom trošku

12 juna, 2013 u rubrici Kolumne

Nagledao sam se u životu „velikih švalera“ koji su ljubav svoje voljene kupovali parama i to tuđim. Bilo je toga i u ono vreme kad su pojedini moćnici, obično direktori društvenih preduzeća, svoju mušku potentnost dokazivali dodelom kadrovskih stanova svojim izabranicama, koje su te darove naravno primale kao dokaz ljubavi a ne iz koristoljublja. Obrnute pojave – da žene daju muškarcima stanove i slične darove nisam uočio, iz čega zaključujem da su u toj podeli uloga jedni kurve a drugi budale. U svakom slučaju svodi se na isto – prostitucija!

Nisam, do ovih dana, naišao ni na slučaj da ocvali tetreb svojoj kokoški gradi asfaltni put do rodnog zavičaja, ali eto priča se, a posebnu težinu slučaju daje socijalistički vladika Filaret koji, kako piše štampa, posećuje svog druga po pameti Milutina Mrkonjića i podseća ga da ovaj treba da plati zemljište uzurpirano radi izgradnje asfaltnog puta do porodične kuće svoje devojčice poznate folk pevačice Ane Bekute.

Pre toga, pisalo se i o razrađenoj šemi – opštine po Srbiji izdvajaju pare iz svojih budžeta, finansiraju koncerte pomenute pevačice, a njen dečko im za uzvrat gradi lokalne puteve. Ako je tako onda ne čudi podatak da ovaj poznati neimar na mestu Ministra saobraćaja gradi godišnje u proseku jedva po nekoliko kilometara autopeva.

Uz sve to, kažu da je Milutin Mrkonjić, koji se izdaje za Čuburskog boema, sklon da od sevdaha, kad draga zapeva, i kafanu razbije.

Zar nadležni u ovoj zemlji ne misle da bi ove slučajeve koji sasvim sigurno uznemiruju javno mnjenje trtebalo ispitati – pa ako je tačno „uštrojiti ga“, a ako nije izvinuti se čoveku.

DC, 12.06.2013.