Vesti iz regiona

21 juna, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Robi Wilijems, svetska mega zvezda, održao je koncert u Beogradu. Kažu za pamćenje. Ne zna se ko je bio više zadovoljan – on Beogradom ili Beograd njime, pa su se u skladu sa tim međusobno i počastili. On je Beograd, pozdravio sa – Dobro veče Zagrebe, a Beograđani su mu se revanširali tako što su sve učinili da objasne kako on nije rekao to što je rekao.

       Kod tolike pažnje domaćina Robi se nije ni trudio da im u tome pomogne – uzeo je svojih dva miliona evra honorara i već u toku noći otputovao za Atinu. Za te pare teško da bi onako pametan naučio svetsku geografiju, ali je bar mogao da se potrudi i nauči ono uobičajeno – Dobro veče Beograde!

       U svakom slučaju, Robi se zbog tog incidenta nije uzbuđivao – bar takve vesti nisu dopirale iz Atine. Sve dok se ta bruka nije pojavila i u britanskom Dejli Miroru, što je već nešto drugo, pa se oglasio i Robi sa svojim demantijem – My friend Zara Greb was there that evening and it was her birthday. I simply wanted to say hello Zara Greb. Nije objasnio zašto posle Zare Greb nije pozdravio i domaćine. Ispada da je ovde pevao njoj a ne Beogradu. No, to nije ni važno. Objašnjenje je prihvaćeno, naročito od strane njegovih beogradskih fanova.

       Nije majka tukla sina zato što se kockao, već zato što se vadio.

* * *

       Dobro je, završilo se. Zvezda je postala prvak Srbije u košarci. Uzbuđenja su bila druge vrste, a u glavnim ulogama su bili: jedna stolica, jedna razbijena glava i poznati psihoanalitičar – demonstrator,

Duško Vujošević, koji se potrudio, pre odlučujućeg boja, da izvrši valjane pripreme – da pobedimo ili da se pobijemo. I, sledbenici su ga poslušali – jedan od najrevnosnijih je Zvezdinom košarkašu koji je sedeo na klupi stolicom razbio glavu. Policija je odradila svoje, izgrednik je uhapšen na licu mesta i  priznao je šta je učinio.

       On je priznao, ali naš psihoanaalitičar nije. On i dalje pokušava da dokaže da se to nije desilo – jer ne postoji snimak o tome. Po toj logici i Duško Vujošević bi se imao smatrati normalnim iako ne postoje dokazi o tome.

Dragiša Čolić, 20.06.2015.