KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 3

27 maja, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Da li je moguće da ste u zabludi. Možda ne znate šta se zapravo dešava na ovim našim prokletim prostorima, koje je, kroz istoriju, svaki vlastodržac želeo da ima pod sobom. Možda su vas Albanci isfolirali. Ne, to je nemoguće. Albanski scenario je isuviše jednostavan i providan. Pa, CIA zna i ono što mi ne znamo.

       Toliko sam puta prošao pored Lipovičke šume, bilo je tu, u srećnija vremena, dobre jagnjetine na ražnju, a da nikada nisam ni posumnjao da tu postoji nekakvo skladište goriva koje ste ovih dana zapalili. Gađali ste preko devedeset objekata i postrojenja, nemoguće je da su sva vojna – sve ono što bi na bilo koji način, direktno ili indirektno, moglo da posluži toj svrsi. Pa CIA zna i šta ćemo sutra da jedemo – mi ne znamo.

       Umesto mojih meditacija na tu temu, evo šta o tome, prema listu „Danas“,  piše New York Times, pod naslovom: „Ne baš tako nevine žrtve“, u broju od nedelje, 28. marta.

       Kosmetski Albanci, a posebno takozvana OVK, koju je Amerika uzela u zaštitu, snose i te kakvu odgovornost za krizu koju SAD objašnjavaju previše uprošćeno.  Amerika je kao povod za bombardovanje navela sprečavanje humanitarne katastrofe, ali se, na taj način, venčala sa novim partnerom, takozvanom OVK. Ciljevi te grupe nisu samo nezavisnost, već i proterivanje Srba iz provincije Kosmet. Uzgred – moja opaska, ne albanske nego srpske provincije, koja je u sastavu Republike Srbije, a u okviru Jugoslavije.

       Pomenuti list dalje navodi da je američki funkcioner Robert Gelbard još na početku krize rekao da je OVK teroristička grupa čija oružana borba produbljava napetost. I dalje – sve prema istom članku, karakter takozvane OVK, kao i NATO bombardovanje Srbije u ime terorista, samo po sebi govori o moralu i ambicijama onih koji spolja pokušavaju da reše problem.

       OVK je mešavina ostataka marksističko – lenjinističke koncepcije preuzete od susedne Albanije i potomaka albanskih fašista iz Drugog svetskog rata. Iza njih nema neke velike ideologije, osim sna o stvaranju takozvane velike Albanije, koja bi se prostirala po Albaniji, Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori. Teroristi ili grupa OVK, ima malo tolerancije prema drugim etničkim grupama. Ona sprovodi kidnapovanja, egzekucije i spaljivanje srpskih sela – sve prema „Njujork tajmsu“.

       Mogli su još i da navedu, a valjda nisu jer je to opšte poznato, da čitav taj pokret finansira albanska narko mafija. Šta je albanska narko mafija, Amerikanci dobro znaju jer je sedište te organizacije u njihovoj sopstvenoj zemlji.

Nastaviće se …