Inform(biro)er

10 juna, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

       Da ostanemo još malo kod iste teme i propratnih pojava nastalih povodom doktoprske disertacije mladog naučnika Stefanović Dr. Nebojše. Po očekivanju, u ovonedeljnom vikend izdanju Inform(biro)era, u svojoj ekskluzivnoj rubrici DOSTA ZLOČINA, oglasio se i Predsednik Ideološko-političke komisije centralnog komiteta, Dragan J. Vučićević, lično, koji je u svom prepoznatljivom stilu odmah ustvrdio – pa ostao živ, da je tu u pitanju pokušaj “korumpiranih skotova iz bivše vlasti”, a u cilju “zaštite lopova iz vrha bivšeg režima” da “Vučića udave u poplavama”.  Auh, jebote!

        I dalje, nastavlja pomenuti Dragan J. Vučićević – “Jednovremeno se nameće teza da je ubedljiva većina koja danas podržava vlast zapravo zatupasta, seljačka, neobrazovana gomila primitivaca koji su, maltene, na silu oteli vlast, dok su oni, s druge strane, poštena, nepotkupljiva inteligencija i jedina moguća društvena elita koja ima prirodno pravo da vlada i određuje budućnost ove nacije.”

       Sličnu tezu čuh i pre neki dan u Skupštini od mog omiljenog lika Zorana Babića u polemici sa Draganom Šutanovcem, u pokušaju odbrane svog mlađanog partijskog druga – mislim da se zove Aleksandar Jovičić, koji mi je ostao u sećanju kao predvodnik pokreta za rušenje bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, pod geslom – taj je oplačkao Beograd, jer se oni gore opisani od strane Dragana J. Vučićevića na te stvari očigledno primaju. Elem, Jovičić je sa sličnim argumentima izašao i pred Republičku skupštinu, a kad ga je Dragan Šutanovac, poslanik opozicione Demokratske stranke – u skupštinskoj replici, upitao kako to da oni bivši, za razliku od ovih sadašnbjih, sve uništiše – a zvanicni statistički podaci o ekonomskim kretanjima to ne pokazuju, skočio je pomenuti Zoran Babić u stilu – neka mali, ja ću … i teatralno ga upitao – Kako on (Šutanovac) može tako nešto da priča, kad je opšte poznato da su građani Srbije na izborima dali SNS-u preko 50% glasova a njima – DS-u, svega 6%, što je umotvorina ravna onoj kao kad bi se Partizan bunio što je Zvezda osvojila ovogodišnje prvenstvo države u fudbalu, a opšte je poznato da su Rusi prisajedinili Krim.

       Nisam neki osobiti poštovalac ni DS-a (posebno ne ovog današnjeg), ni Dragana Šutanovca, ali bih rekao – da u tome i jeste problem. Sve dotle dok se ova vlast bude ponašala kao Aleksandar Jovičić i Zoran Babić, ja ću o njoj misaliti ovako kako pišem. Ostavljam Draganu J. Vučićeviću da objasni šta je hteo da kaže svojim poznatim koloritnim stilom – “skotovi”, “lopovi” ….  “zatupasta, seljačka, neobrazovana gomila primitivaca” … Ja bih pre rekao da je u pitanju – bar kad je reč o dobrom delu pobornika, masa kojom se manipuliše, a ako ta masa, uključijući i Dragana J. Vučićevića, to ne može da shvati, onda bih se čak mogao i složitii sa njegovim kvalifikacijama, jer kako drugačije objasniti ono što je na sednici odbora za Obrazovanje i nauku, u povodu rasprave o doktorskoj disertaciji Nebojše Stefanovića, rekao istaknuti član vladajuće stranke, bivši još istaknutiji radikal, Aleksandar Marinković: „To nije zbog ministra Stefanovića, ovo je udar na Vladu Republike Srbije, ovo je udar na predsednika Aleksandra Vučića …” A taj uspaljeni govor vam drži čovek koji je svojevremeno optuživan da je pet godina zaredom falsifikovao sopstveni naučni rad, tako što je rad iste sadržine objavljivao pod različitim imenima i naravno, za to uredno naplaćivao autorske honorare.

DC, 08.06.2014.