O POLITICI I JOŠ PO NEČEM, nastavak (26)

30 januara, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

I sad Predsednika Vlade svi zajebavaju – kažu da se ne pita ni zašta. Predsedniče, menjajte ga hitno. Neka to i ne bude tačno – što je dozvolio da ga takav glas probije! Ko je kriv za to? Menjajte i njega – navukao Vas! Predsednik Vlade u ovim vremenima mora da puca od harizme. Ko Čerčil za vreme Drugog svetskog rata! Mala je uteha što Vaša popularnost raste! Neuk je ovo narod. Lako se sa njim manipuliše. Čas posla ga navuku na pogrešne vrednosti.

       Kažu, da Vam je glavni savetnik onaj gore pomenuti bivši roker sada marketinški stručnjak, znate na koga mislim. Daleko od toga da mislim da bivši ili sadašnji rokeri ne mogu to da budu. Ali ta pojava kod nas postaje moda. Do juče je Koštunica držao Boru Čorbu za savetnika, ovaj ga navukao pa od njega napravio rokera. Čak ga vodio i na koncerte. I njega i Matiju Bećkovića, akademika. Posle ih vodio i na Cecin koncert. Ne dajte da i Šaper od Vas napravi rokera. Gde njega odabraste, em se vi u to ne razumete, em njega za savetnika. Možda je on ekspert za marketing, taj Vam deo funkcije ide, ali kakve veze on ima sa vođenjem države. Zar Vam se ne čini, da je Pajtić bio bolje rešenje za tu funkciju – sad sam vam otkrio i od kada datiraju moja (oskudna) saznanja o ovoj temi. Izgleda da je većina – naspram pomenutog marketinškog stručnjaka, ipak bila u pravu. A ako su se stvari u međuvremenu promenile, pa nisam u pravu, onda je u pitanju ono – ništa nam nije a leka nam nema. Onda menjajte sebe. Bolje da vam to kažem ja koji navijam za Vas, nego neko drugi.

       Ko Vam je taj Rakić, šef Kabineta – priča se da ima veliku moć. Šef kabineta Predsednika Republike je i po prirodi svoje funkcije izvanredno važna ličnost. On je „Direktor Preduzeća“ koje se zove Predsednik Države. Ako je ovaj i to prevazišao, menjajte i njega. Bolje Vi njega, nego on Vas – po principu „prvi sam se setio“. Zar Vam ni najmanje ne smeta što taj čovek prijateljuje sa Aleksandrom Vučićem?

       Da li ste istražili slučaj Vladimira Cvijana – kako je on završio kod SNS-a. Nije dobro, šta god da je u pitanju. Bilo da je tačno ono što on priča – da nije mogao da pređe preko nekih evidentnih nepravilnosti koje su se dešavale tokom reizbora sudija, bilo da to nije tačno, već da su u pitanju razlozi čisto karijerističke prirode. Ako je ono prvo u pitanju, trebali ste da vidite o čemu se tu radi – možda je toga u praksi zaista i bilo, a Vi usled zauzetosti niste stigli da tome posvetite pažnju. Ne očekuje naravno niko od Vas da se Vi pored Tužilaštva bavite i sopstvenom istragom, ali ste trebali da vidite o čemu se tu radi, jer koliko je poznato on je u Generalnom sekretarijatu Predsedništva Republike tri godine radio kao savetnik za pravna pitanja, tako da bi njegov prelazak u protivnički tabor mogao da bude prilično nezgodan. To što nova Podpredsednica DS-a Jelena Trivan saopštava da je on bio običan činovnik koji se bavio samo administrativnim poslovima kazuje više o njoj nego o suštini. Uostalom, kakve veze ona ima sa tim. Kad ćete da razdvojite svoju stranku od Predsedništva države. Ako je pak ono drugo u pitanju, ko Vam vodi kadrovsku službu – kakva je u svemu tome uloga Vašeg šefa kabineta, gore pomenutog Rakića. Da ne sprema i on, tako jak, neko iznenađenje.

       Uozbiljite se ljudi, ako „revolucija“ pukne, pa vam oni što prodaju špilhozne po Skupštini dođu na vlast, biće kasno. Bar za narednih 10 godina najmanje, koje odmah možete da nadodate na ono što već zaostajemo sa svetom…..

Nastaviće se …