Opannčar „agencija“ javlja: Bez rukavica – direktno u bradu!

7 novembra, 2022 u rubrici Opančarski dnevnik

Svaki opozicionar je izdajnik, plaćenik i mrziteelj Srbije – reče jedna napirlitana starleta, svršena (i u bukvalnom smislu) akademičarka SNS akademije za mlade lidere, upamćena po uspešno položenom obredu inicijacije – u maju 2021. upala nepozvana na konferencciju omladine Narodne stranke u Novom Sadu i prekinula skup, što se Vođi (SNS-a i ove države) – Predsedniku svih građana Srbije, toliko dopalo da joj je za taj gest i lično čestitao.
„Sinoć me pozvao naš predsednik Aleksandar Vučić i čestitao mi na hrabrosti. Verujte mi da nema većeg zadovoljstva i srećnije osobe od mene! On je moj uzor, čovek od koga učim, neko ko mi je broj 1 u svemu. Ponosan na mene, a ja još ponosnija na njega“, objavila je Staša Stojanović na svom tviter profilu.

Razmišljam – ako su to kriterijumi našeg vođe i ako je on taj gest tako visoko rabgirao da je našao za shodno da se za to i lično zahvali, onda bi bilo logično da sledom te logike kaže i šta misli o gore citiranoj izjavi iste osobe da su svi opozicionari izdajnici, plaćenici i mrzitelji Srbije, jer ću u protivnom i ja smatrati da moj predsenik mene smatra izdajnikom, plačenikom i mrziteljem Srbije, pa u međuvremennu dok se te dileme ne razjasne poručujem svim takvim voliteljima Srbije da se nose u tri lepe.p.m.

* * *
Nećete me ućutati, usta neću nikada zatvoriti, mogu jedino da vas pljunem, vi zaslužujete samo da vas ćovek pljune i zavali šamarčinu – reče Dr Jovana Stojković, predsednica pokreta Živim za Srbiju“ svom kolegi Dr Aleksandru Stojanoviću u emisiji studija B „Bez kompromisa“ koji je tokom emisije uporno zastupao tezu da „doktorka nema pojma, lupeta gluposti i stalo joj je do vlasti …“

Iz teksta i video priloga na tu temu objavljenog u „Korenima“ ne shvatih kome je ovde stalo do vlasti – Dr Jovani Stojković koja ne propušta ni jednu priliku da pljuje po ovoj vlasti – što baš i nije neka referenca za onog kome je stalo do vlasti ili Dr Aleksandru Stojanoviću, v.d. direktoru Doma Zdravlja „Palilula“ u Beogradu, za koga se u tekstu pominje da je tipični naprednjački kadar.

* * *
Ovih dana, preplavljeni smo vestima o zagađenosti vazduha u Srbiji. Prema sajtu AirVisual, specijalizovanoom za praćeje zagađenosti, Beograd je ovih dana u nekoliko navrata bio najzagađeniji grad u svetu. Naravno to vlast demantuje sa najviših mesta. Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, koja je ovih dana ponovo izabrana na tu dužnost – valjda zbog zadovoljstva vlasti o učinjenom u prethodnom periodu, objašnjava šta je tu sve učinjeno do sada i na čemu se i dalje radi – pošumljavanje goleti i sl. iz čega treba da izvučemo zaključak da će se rezultati osetiti kad te šume izrastu, naravno ako ista ministarka dotle i ostane na čelu tog resora, a predsednica Vlade Ana Brnabić, glavni argument za te tvrdnje nalazi u tome što je prema podacima kojim ona raspolaže vazduh u Srbiji bolji od onog u Hrvatskoj.

U celu priču uskače onaj bimboje Miroslav Čučković, Šapićev izbor za nenadžera Beograda, koji sinoć ustvrdi da je Beograd juče imao najčistiji vazduh u Evropi – zahvaljujući košavi. Dobro, košava je od vajkada bila naš najbolji čistač vazduha, ali ko sem njega još vide juče košavu u Beogradu, pa ne bih tu imao šta da dodam komentaru koji tim povodom pročitah – ne s…!

Eh, što smeniše ministarku Gordanu Čomić koja se dve godine nameštala da krene u posao kojim će se u nastavku mandata baviti:

“U suštini hoću, pošto je promena ponašanja tako da svi pročitamo ko je zašta nadležan i da radimo ono što pročitamo kad pišemo. To je vaspitavanje za vladavinu prava a vala nevaspitanih zato kol’ko volite tako da posredno – „Da, baviću se političkom kulturom i smanjenju nečitanja i nevaspitanja u društvu, jer je ono štetno”

Slažem se, jedna dobra deratizacija je neophodna – da krenemo od kadrova.

U mom selu ima jedan opančar.
Što on pravi dobre opanke !
Obuješ ih, popenješ se na soliter
i skočiš sa desetog sprata,
ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

Dragiša Čolić, 6.11.2022.