Vladin a prost

9 maja, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Navikao sam – profesionalna deformacija, da čitam službene glasnike, pa tako, subotom, kupujem i vikend izdanje Informera – Vladinog alužbenog glasnika, jer ne želim da propustim, šta je, po oceni njegovog vlasnika Dragana J. Vučićevića,  zločin nedelje. Ovog puta, to je ŽUTI BUJKE, Dragan Bujošević, odnosno njegov izbor za generalnog direktora RTS – vidi UDARNE VESTI (strana 5)  DOSTA ZLOČINA –  Dragan J. Vučićević, a pod naslovom Bujošević – dokaz da Vučić nije vlast.

       Pošto moja spisateljska imaginacija ne doseže visine ovog pisačkog maga, moram da ga citiram:

“Izbor Dragana Bujoševića za generalnog direktora RTS dokazuje najmanje tri stvari. Prvo na javnom medijskom servisu je sve otišlo u kurac. Drugo, u srpskom novinarstvu je sve otišlo u kurac. I treće, u ovdašnjoj politici je skoro pa sve otišlo u kurac”. Čitaj, kad je reč o ovom poslednjem k…. da se pod onim “skoro pa sve”, kao izuzetak, podrazumeva – a ko bi drugi, do patron ovog službenog glasnika, predsednik Vlade, Aleksandar Vučić, ne zato što mislim da on lično učestvuje u ovim domišljatostima, već zato što uporno odbija da se već jednom ogradi od ove budale.

       Sve dotle, ja ću smatrati da je to tako, jer mnogo je dokaza tome, a smatraću, u nastavku ove visokoumne kolumne i – …. četvrto, da je Vlada ove zemlje otišla u k…., a time, kao peto, i da je ova  država otišla u k….

Dragiša Čolić, 09.05.2015.