Ako su već uzeli penzionere, što im dadosmo i Poštu!

oktobar 6, 2017 u rubrici Opančarski dnevnik 2017

Poznato je da Krkobabićeva partija PUPS (Partija udruženih penzionera Srbije) ima veze sa penzionerima Srbije koliko i srpski penzioneri sa biciklističkom trkom Tur de Frans. Ali to im ne smeta – čak i u vreme umanjenih penzija za 10%, da redovno budu deo vladajuće koalicije i time deo aktuelne vlasti, a ova vlast dobro nagrađuje takvu lojallnost, pa je tako PUPS-u u miraz pripala Pošta. Kažem u miraz, jer kad država vrši tu vrstu darivanja onda je to više nego da ste to dobili u vlasništvo. Vlasništvo vuče sa sobom i odgovornost za rezultate poslovanja sa svim obavezama koje ih prate, pri čemu se tu podrazumeva i zakonitost poslovanja – ovde, ništa od toga. To vam je – da to najkraće ilustrujem konkretnim primerom, isto onako kao što SPS godinama upravlja Galenikom, pa je sad prodaju za 1 evro – pod uslovom da kupac sanira i dugove Galenike, no ne vidim da su kupci navalili.

I sad da se vratim na Poštu. Krkobabić drugi (Krkobabić prvi, začetnik ove „penzionerske“ dinastije je umro i sinu Milanu ostavio penzionere u nasleđe – vidi tekst:  “Ako Vučić izgubi, zaboravite na penzije“ www.opancar.com, dok Krkobabić treći užurbano stasa – vidi tekst  “Tako mlad pa već Krkobabić“ takođe na www.opancar.com, sve pod pretraživač: Krkobabić. Elem, Krkobabić drugi, po dobitku Pošte u miraz, postavi sebe za direktora i beše tu na naše sveopšte dobro, sve dok mu vođa u novoj Vladi ne podari mesto Ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, jer kao što nam je poznato i do jednog i drugog, a naročito ovog drugog, je ovoj državi veoma mnogo stalo. Sa takvim iskustvom na budućem poslu – koordinacija rada javnih preduzeća, gde kao što je poznato spada i Pošta, Krkobabić drugi postavi za direktora svoju partijsku drugaricu i dotadašnju sekretaricu Miru Petrović, a kao što je poznato – „ispod mire sto đavola vire“, pa ona već na startu svoje poslovne karijere zaključi, bez tendera koji je po Zakonu obavezan, u ime i za račun Pošte, posao vredan 250 miliona dinara i to sa firmom koja prema pravosnažnoj presudi Prekršajnog apelacionog suda u Novom Sadu od 26. Januara 2017. godine ne može učestvovati na javnim tenderima do 2021 godine, jer ta firma po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa duguje državi 41.120.761 dinara (Blic, 6. Oktobar 2017.)

To što je ova novopečena direktorka jednog od najvećih javnih preduzeća u Srbiji napravila – koju je inače na to mesto  postavio Krkobabić drugi, bez konkursa koji je inače po propisima obavezan, pretstavlja prema članu 238. Krivičnog zakonika Republike Srbije krivično delo zloupotrebe ovlašćenja u privredi za koje se  može izreći zatvorska kazna i do 12 godiina!

I sad, ako ste zabrinuti za sudbinu „mlade“ i neiskusne Mire Petrović, ne brinite – neće njoj faliti na dlaka sa glave, jer kazne u ovoj državi nisu namenjene za lojalne i poslušne. Rukovodiće Mira i dalje i Poštom, a bogami i penzionerima.

Dragiša Čolić, 6.110.2017.