Ceca – zdravstveni bilten

29 septembra, 2013 u rubrici Kolumne

Kako objavljuje dnevni list Informer, Ceca je u svom ekskluzivnom intervjuu za taj poznati list izjavila – Bolesna sam ali ne otkazujem koncert u Nišu. I dalje – Istina je da sam imala zdravstvenih problema, malaksalost i icrpljenost vučem još od avgusta, ali osećam se mnogo bolje posle posete lekaru i jedva čekam da stanem na scenu.

       Dobro je, nacija može da odahne, to potvrđuje i njen šef orkestra Aleksandar Milić, zvani Mili, koji kaže da će Ceca u Nišu, i tako bolesna, napraviti haos.

       Ceca je od nedavnog koncerta u Kragujevcu, imala dva zakazana suđenja – na prvo je pošla, ali nije izdržala, skrenula je kod lekara, a na drugo nije ni išla. Ko bi sva ta suđenja izdržao!

* * *

       Pre neki dan me je, kao advokata, posetio građanin D.C., čovek izvanrednih građanskih referenci – nikad hapšen, nikad osuđivan, nikad procesuiran (čak ni za prekršaj), plaća redovno sve poreze, doprinose, komunalne usluge (čak i RTS – dva puta, jednom preko kablovskog operatera, drugi put preko računa za struju), živi na poznatoj adresi zajedno sa suprugom. Došao je prilično uzrujan, više besan nego uplašen –  došla policija, u petak uveče, da ga privede po nalogu sudije za prekršaje, zbog nekog manjeg saobraćajnog prekršaja kojeg se i ne seća. U petak uveče! Da vikend provede u policijskoj stanici kako bi ga u ponedeljak ujutru izveli pred sudiju! Srećom nije bio kod kuće. U ponedeljak ujutru, zaputio se pravo kod sudije, sam, bez policije. U predmetu nisu mogli da pronađu dokaz da mu je poziv bio uredno uručen, pa su mu zakazali, ovog puta uredno, za drugi termin.

       Rekao sam mu – nauči da pevaš!

DC, 28.09.2013.