Dejan Savić je car!

26 januara, 2016 u rubrici Opančarski dnevnik

       Srbija je i pored ogromnog pritiska koji je nepotrebno stvoren, a oni koji su se bavili sportom znaju i koliko to može da bude kontraproduktivno, postala prvak Evrope u vaterpolu. Ako dobro pamtim, treći put u nizu i momcima svaka čast, dosta je o tome pisano.

       Ovde je reč o zloupotrebi poznatog beogradskog balkona koji je postao simbol dočeka srpskih sportista po osvajanju velikih trofeja. Daleko od toga da vaterpolisti to nisu zaslužili, ni o tome ne bih dalje. Ali kojoj je budali palo na pamet da te momke, još zadihane od divovske borbe u bazenu, mokrih glava izvede na balkon na temperaturi ispod nule i izloži ih ozbiljnim zdravstvenim problemima. Jaki su to momci i nadam se da će ta glupost proći bez ozbiljnijih posledeica. Bili su disciplinovani i poslušali, ali moram da kažem da me je oduševio jedan od njih – selektor Dejan Savić, onaj dobroćudni meda od stotinak i malo više kila koji je za vreme utakmica šetao pored bazena i davao im neophodna uputstva i kad im je išlo i kad nije išlo. On je vrle organizatore te gluposti, po završetku utakmice jednostavno, da izvinete na izrazu, odjebao i rekao svojim vaterpolistima – Momci, čekam vas na jagnetini koju sam vam obećao ako pobedite!

       A kad je reč o organizatorima, pretpostavljam da su to bili Mali Siniša, gradonačelnik Beograda i njegov adjutant Goran Vesić, koji se u sport razumeju k’o Marica u krivi toranj u Pizi, jer ne verujem da je to bila predsednica srpskog parlamenta Maja Gojković bez obzira što se ona u ovo poslednje svakako više razume od pomenutih. Zar nije to moglo da se organizuje, na primer sutradan, a ne da se kod rezultata 5:5 u trećoj četvrtini, priprema balkon. Možete pretpostaviti koji je to pritisak na vaterpoliste bio – možda oni u bazenu za tu glupost nisu ni znali, ali njihovom selektoru su to svakako morali reći – pretpostavljam da ih je zato i odjebao. Bravo care!

Dragiša Čolić, 26.01.2016.