Dingić – savremena basna

15 marta, 2013 u rubrici Kolumne

DINGO – VIKIPEDIJA: Dingo (lat. Canis lupus dingo) je tip australijskih kanida, za koga se pretpostavlja da potiče od iranskog vuka (Canis lupus pallipes).

Dingić je bio mala slatka životinjica, ni malo drugačija od druge dece iz šume, sve dok njegova mama nije primetila da ima posebnog dara za finansije pa ga je upisala na Ekonomski fakultet u jednoj poznatoj zemlji Balkanskog regiona. Mali Dingić je bio dobar đak, brzo je završio te nauke, čak je dogurao i do asistenta u toj visokoj školi, napredovao je i dalje – sve dok nije shvatio da ga profesori mrze, jer nikako nisu mogli da se pomire sa tim da je on od njih ne samo lepši, nego i pametniji. Ne postoje pouzdani podaci, da li ih je on zbog toga sam napustio ili su ga oni odatle izbacili.

Bilo kako bilo, Dingić se zatim vratio u Šumu i tamo postao odgovoran za finansije i druge uzgredne stvari u svim varijantama – počev od šumske banke do šumske ekonomije. Kao nezamenljiv, bio je u svim šumskim vladama poslednjih desetak godina, sve ih je ih pri isteku mandata rušio, da bi potom sa svojim poznatim vizionarskim darom ulazio u novu vladu i žestoko kritikujući onu prethodnu, sa istim žarom nastavljao da radi na daljem ekonomskom prosperitetu Šume. To mu je donelo veliku popularnost pa ga žitelji Šume i dalje popularno zovu „Dingić“ iako je u međuvremenu izrastao u velikog dinga. (Svaka sličnost sa poznatim likovima  i događajima je isključena).