Don’t cry Gorčina

4 jula, 2016 u rubrici Opančarski dnevnik

       “Mesi je izgubio finale velikog takmičenja, treće ili četvrto zaredom, “Don’t Cry for Me Argentina” i odustao. Što se potpisnika tiče, to je najveći događaj ove sedmice.” (Blic, nedelja 3. jul 2016., strana 38 – pasivni ofsajd, Gorčin Stojanović).

       Primećujete, tema je fudbalska, ili je bar takva trebala da bude, da njen autor, Gorčin Stojanović, pozorišni reditelj po zanimanju, ima pojma o fudbalu. Na žalost to nije slučaj, pa je pomenuta stilska figura ostala samo u pokušaju.

       No, ni to nije najveći problem ovog, kažu, još uvek nadarenog reditelja, za koga sem Mesija, Partizana i Željezničara, niko drugi i ne zna da igra fudbal, a pošto niko od njih u nedelji koja je za nama ovde nije igrao fudbal, to samim tim, za Gorčina, u nedelji u kojoj su igrane četvrtfinalne utakmice prvenstva Evrope u fudbalu, nije bilo događaja vrednog pažnje, pa je on morao da se otisne preko “sedam mora” i prati svog ljubimca Mesija, koji je na tamošnjem prvenstvu američkog kontinenta prošao onako kako je prošao.

       U nastavku priče, onako usput, ovaj reditelj po zanimanju, pisac po hobiju, a naturščik po fudbalskom poimanju i znanju, pominje i događanja kod kuće, odnosno na prvenstvu Evrope, ali opet na sebi svojstven način, pa pošto je iz daljeg takmičenja ispala Španija, koja po njemu jedina zna da igra fudbal, a Barselona i Mesi kao što rekoh nisu igrali, dalju pažnju posvećuje Kristini, odnosno Kristijanu Ronaldu, koga on tako iz nekog razloga zapretenog u svom mozgu naziva, a Kristina, kao i Marica kod nas, što je opšte poznato, nemaju pojma o fudbalu.

       E sad, šta je on, Gorčin, tu pobrkao, teško je objašnjivo, jer logičnije bi bilo da Kristine budu Španija i Mesi, promoteri poznatog “drke-drke” sistema od šesnaesterca do šesnaesterca i nazad, koji su tako neslavno prošli i u Evropi i u Americi, a ne brzi i eksplozivni Kristijano Ronaldo, koji i ove godine uze titulu lige šampiona Evrope, a evo ga i na prvenstvu Evrope među zadnjom četvorkom. U svakom slučaju Don’t cry Gorcina.

Dragiša Čolić, 04.07.2016.