Državni posao

19 avgusta, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Ne znam da li ste čuli – Vesnu Zmijanac je ostavio dečko. Dobro, dešava se, izboriće se ona sa tim, nije joj prvi put. Želim joj sve najbolje. I njoj i njenim pesmama. I da ne bude “Kraljica tuge”, već ono – … sto put se digla iz pepela … Toliko o Vesni.

       Neću ni o njenom bivšem dečku, jer ne volim da se bavim tuđim privatnim stvarima. Reč je o nečemu drugom. Taj dilber, Željko Rstić mu je ime, je smuvao izvesnu voditeljku “Granda”  tako što je obećao da će joj kupiti stan i naći posao u državnoj službi. Nije rekao u struci, jer voditeljka verovatno i nema neku određenu struku, pa joj to nije ni važno. Ni njoj ni njenom novom dečku, a bogami, sudeći po onim stotinama hiljada zaposlenih u državnoj službi, ni državi.

       Reći ćete, pa dobro, gde je država u toj priči – može svako da obećava svašta i pravi račun bez krćmara. Nažalost, sudeći po tome da se viditeljka odmah zaljubila u gospodina Rstića, nije tako. Nije ona pripravnica, pa da bude u zabludi. Ima ona već određeno iskustvo iz posla kojim se sada bavi, pa zna da se i tako u ovoj zemlji dobija državni posao. Svako ima svoje adute. Gospodin Rstić ima pare da voditeljki kupi stan, a ako već u tome ne oskudeva verovatno mu nije problem da voditeljki priušti i državni posao. Voditeljka takođe ima svoje adute – da ih nema ne bi ni gospodin Rstić bez razloga trošio svoje adute.

       Ima li ova država svoje kontra adute?

DC, 18.08.2014.