Jovana Marića za Predsednika

31 maja, 2016 u rubrici Opančarski dnevnik

       Sledom vesti: SRAMOTA – ŽALBE IZ NIGERIJE NA PONAŠANJE JOVANA MARIĆA – Ambasador se predstavlja kao SEKSELENCIJA (Blic 30. maj 2016).

       Eto prođoše izbori a ja propustih priliku da glasam za ovu je.ačku ekipu: Velja Ilić – Jovan Marić. A šteta je, jer ako čovek njegovih godina (75) može u tolikim količinama da kreše mlade Nigerijke – sve na šarm, znači da ima zavidne kapacitete. I ne samo to, on je eto kadar ove napredne vlasti, a pre toga je bio kadar i one, Koštuničine vlasti, dok je službovao na mestu ambasadora u Južnoafričkoj Republici (2006 – 2009), što znači da on ne pravi pitanje ni u političkom ni u seksualnom smislu, a to predstavlja poseban kvalitet u poslu kojim se bavi – princip je isti sve su ostalo nijanse. Doda li se tome i iskustvo kojim taj čovek u drugoj polovini osme decenije svog života očito raspolaže, eto pravog rešenja – 3 u 1, za predstojeće predsedničke izbore – kad se toga već nismo ranije setili.

       Podrazumeva se da u međuvremenu, do izbora, da takav kadar treba negovati, pa predlažem da se na mesto prvog savetnika Ambasade u Nigeriji pošalje bivša ambasadorka u Siriji – zaboravio sam joj ime, poznata kao ginekolog Danice Drašković, jer ovaj postojeći savetnik očigledno nema sluha za aktivnosti psihijatra – seksologa, sada sekselencije, kako se sam predstavlja, Jovana Marića. Taj duo bi bio znatno kompatibilniji za obavljanje aktuelne pretežne delatnosti Ambasade u Nigeriji.

       Ekipa bi mogla da bude posebno ojačana ukoliko bi premijer imao razumevanja i pristao da se u predstojećem mandatu liši usluga Velje Ilića, Marićevog partijskog šefa, koji bi se lako uklopio u tamošnje diplomatske aktivnosti, jer svirao k…. tamo ili ovde isto nam se „vata“.

Dragiša Čolić, 31.05.2016.