KAKO JE POČELO – KO JE OVDE LUD? (odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA) – Nastavak 12

26 marta, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Sledećeg dana Šešelj se ponovo bavi Kosovom, ovoga puta kao lider radikala. Srbiji se ne žuri da počne dijalog, kaže Šešelj i objašnjava: „Nama se uopšte ne žuri da se dijalog što pre završi, jer što bi se nama žurilo kada su sada za nas najnepovoljnije međunarodne okolnosti.“

       Konačno i Šešelj da respektuje međunarodne okolnosti. Značajan je to pomak, jer dok je bio u opoziciji nije ih jebavao uopšte. Ipak vlast čini svoje. Doduše, ne reče zašto su međunarodne okolnosti sada najnepovoljnije za nas, jadna nam majka ako su danas nepovoljnije nego juče. Ne mora političar sve da objašnjava, pa ostaje da pretpostavljamo. Mora da se neko okliznuo na koru od banane. Ipak, Šešelj je optimista, pa dodaje: „Za godinu-dve sve će biti povoljnije, a ko zna šta se sutra može desiti u svetu.“

         Očekivao sam od lidera pojedinačno najbrojnije stranke u Srbiji i potpredsednika Vlade da kaže da će nam budućnost biti svetlija zbog naše pameti, kao rezultat naše politike, a ne da se uzdamo da će Hilari možda da odseče Klintonu onu stvar zato što je varao sa Monikom Levinski, pa da Klinton postane potpuno bezopasan.

       Potom gospodin Šešelj, pretpostavljam, govori u ime Vlade – ne slaže se da Kristofer Hil, američki ambasador u Skoplju, prisustvuje dijalogu između srpske i albanske strane. Dok je ove republičke Vlade, on neće sedeti za stolom za kojim se vodi dijalog, dodaje Šešelj.

       Očekujem da Vlada podnese ostavku, jer je istog dana objavljena agencijska vest – američki ambasador u Skoplju i posrednik u pregovorima o Kosovu Kristofer Hil nastavio je juče pregovaračku misiju između Srba i kosovskih Albanaca, javlja agencija Frans pres.

       Pošto nam ni Felipe Gonzales nije bio po volji, očekujem da Šešelj predloži Vladimira Žirinovskog. Njih dvojica su drugari, a i tako su slični – prave slična sranja.

* * *

       Potpredsednik Vlade ne propušta da prokomentariše ni aktuelni politički trenutak, pa kaže: „Monika Levinski i njena haljina su odigrale značajnu istorijsku ulogu. Sve dok afera sa njom nije privedena logičkom kraju, Klinton je bio veoma opasan i često je zveckao oružjem po svetu kako bi odvratio pažnju javnosti od svog problema.“

       Konačno neka sličnost između Klintona i Miloševića. Onaj prvi – tuca, pa izmišlja svetske probleme da bi to zabašurio. Ovaj drugi radi to isto, samo obrnuto. Izmišlja svetske probleme da bi nas tucao. Tako proizilazi iz ankete koju je „Blic“ sproveo na temu: šta građani Srbije misle o seksualnoj aferi u Beloj kući. Jedno od pitanja je glasilo: Kako biste reagovali kada bi se predsednik SRJ našao u istoj situaciji?

       Novinar P.D. iz Niša je odgovorio: On to već jeste, ali to ne radi sa jednom ženom već sa svojim narodom.

       Sa tim se očigledno ne slaže sugrađanin koji kaže: Naš predsednik nema vremena za ljubavnice, a sumnjam da to još uvek i radi.

       Jedna sugrađanka kaže: Zašto predsednik ne bi bio kao i ostali. Bolje da vodi ljubav nego rat.     Da naš predsednik tako nešto učini, ja bih mu dala orden i rekla: „Bravo, jebaču“.

       Učenica iz Beograda I.P. (18):  Podržavam Klintona jer je to lična stvar. Pa i princeza Dajana je varala, pa nikom ništa. Predsednik bi morao da ode kad jedan narod upropasti do kraja. Mislim da se to našem Slobodanu ne može dogoditi, jer bi ga Mira ubila kō zeca.

Nastaviće se …