KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 2

26 maja, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

U prvim naletima gađate aerodrome i vojne kasarne. Priština gori. Modar, jarkocrveni plamen u noći, pomešan sa crnim gustim oblacima dima, proteže se do neba. Strahujemo da ima mnogo žrtava, vojnika – dece, koja su do juče, pre nego što su mobilisana, šetala ovim istim ulicama. Prema prvim saopštenjima, poginulo je deset lica, a trideset i osam ih je ranjeno. Bože, koliko će nas biti na kraju.

       Broj žrtava se više ne objavljuje, valjda da bi se sprečila panika. Kurvini sinovi, koristitite to da svom „zabrinutom“ javnom mnjenju saopštite da su akcije toliko dobro izvedene, da civilnih žrtava uopšte i nema. Udružene nacije mogu da odahnu, jer – humanitarna akcija se sprovodi po planu.

* * *

       Beograd je prva evropska prestonica bombardovana posle Drugog svetskog rata. Od koga – od ujedinjene Evrope vođene Amerikom, svojih tradicionalnih saveznika u dva prethodna svetska rata. Ovo mu je treći put za poslednjih 58 godina. Ponosno brani tu neslavnu titulu.

       Prvog dana bombardovali ste Batajnicu, Rakovicu i Žarkovo. Potom Galeniku, Sremčicu i ostale delove grada. Lipovička šuma je veličanstveno gorela. Iz Požeške ulice, na Banovom brdu, gledali smo plamen koji je sukljao u nebo. I nehotice, prisećam se filma Lepa sela lepo gore. Kako bi ovaj požar uživo, umesto onih njihovih laboratorijskih, američki producenti i režiseri mogli da iskoriste za neki dobar film – američki, da ga vidi ceo svet,  jer njihove filmove najviše volimo da gledamo. Naslov bi mogao da glasi HUMANITARIAN HELP, a u podnaslovu  True story. Koliko bi to miliona dolara prihoda donelo! To bi im se sigurno dopalo, pa me plaši da bi moglo biti mnogo repriza, ne samo u Jugoslaviji. WHO IS THE NEXT – O. K. Let’s go! Busuness is business. Uostalom ovaj rat i jeste jedan veliki američki biznis.

       Pogodili ste neke hemijske objekte – niste kao u slučaju Iraka rekli da se tu proizvode bojni otrovi, ali svejedno – od oslobođenih hemijskih supstanci moglo je da dođe i do gore katastrofe. Spasila nas je košava, stari beogradski prijatelj, koja je te večeri izuzetno snažno duvala.

* * *

       Da, sve nam to radite da biste sprečili humanitarnu katastrofu, jer su jadni Albanci ugroženi od Srba. Oni isti Albanci što godinama presreću i ubijaju ono malo srpskog življa što je još na Kosovu ostalo. Da biste tako smišljenu humanitarnu katastrofu sprečili, udružene, najrazvijenije demokratske zemlje sveta će, ako treba, uništiti ceo jedan narod. Šta je desetak miliona ljudi. Hitler ih je pobio mnogo više. Savremeni Hitleri će stvar preduprediti, drugima za primer, da više ne bi bilo humanitarnih katastrofa. Ako usput pobiju i te iste Albance – utoliko bolje. Sve su to Indijanci. Važno je da je motiv plemenit, misija humanitarna. A ako vi to kažete – treba vam verovati.

Nastaviće se …