KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 21

19 juna, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

       Šta je bilo tokom Drugog svetskog rata, gospodine Bler, verovatno ste čitali, nije Vam, valjda, i to promaklo. Nikada nije objavljeno koliko je Srbija imala žrtava u tom ratu – opet zbog mira u kući. Umesto toga zabeleženo je da je u Jugoslaviji bilo 1,700.000 žrtava. Pouzdano se, međutim, zna da je samo u jednom od koncentracionih logora u Hrvatskoj, Jasenovcu, na najbrutalniji način, najčešće nožem i maljem, pobijeno preko 700.000 Srba. Pobili su ih Hrvati i bacili u Savu. Čak ni Nemci nisu uspeli da pobiju toliko Srba. No, bilo kako bilo, i Hrvati su potom, pošto su opet došli u Jugoslaviju, mogli da pričaju kako je Jugoslavija u Drugom svetskom ratu imala 1,700.000 žrtava. Tada smo nakon tog rata, ponovo, po drugi put, postali braća.

* * *

       Ovo bi već trebalo da Vam bude poznato, gospodine Bler. Nakon kapitulacije bivše Jugoslavije, uoči Drugog svetskog rata, jugoslovenska Vlada je izbegla u London, a pokret otpora u Jugoslaviji vodio je general Draža Mihailović – Srbin. Bili su organizovani po četama, pa su se otuda zvali četnici.

       Pandan tome u Hrvatskoj su bili ustaše – oni su, u stvari, činili one zverske pogrome Srba u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, naravno sve u službi Nemačke.

       Paralelno sa tim, a pod uticajem Rusije, u Jugoslaviji je počeo da deluje i komunistički pokret, pod vođstvom Tita  – poznat kao narodnooslobodilački pokret. Britanija je u to vreme imala svoje stalne emisare i kod Tita, i kod četnika i iz dokumenata, koji bi Vama sigurno mogli biti dostupni, možete se uveriti da su se, uprkos njihovoj međusobnoj ideološkoj netrpeljivosti, i jedni i drugi borili protiv Nemačke i njenih saveznika.

* * *

       Vaš sadašnji saveznik Albanija bila je, naravno, na strani fašizma, a na Kosmetu, koji je oduvek pripadao Srbiji, delovale su jake albanske fašističke snage – balisti, koji su već tada sebi postavili za zadatak odvajanje Kosova od Srbije i prisajedinjenje Albaniji, kao deo poznatog plana za stvaranje Velike Albanije. Nije to nikakva velika tajna, koju bi CIA i MI6 tek trebalo da otkriju. Sadržano je to i u pisanim dokumentima, videti dosije Prizrenska liga, na primer. U tom cilju Albanci su tokom Drugog svetskog rata pokušali da istrebe Srbe sa Kosova, to biste već morali da znate, jer tako je započelo delo koje Vi sada nastavljate. Opet radi Vaše informacije, pre tog rata Srbi su bili većinsko stanovništvo na Kosovu, a nakon etničkog čišćenja tokom tog rata,  po njegovom završetku, i dalje su činili 50 odsto stanovništva. I na ovo ćemo se kasnije vratiti, da biste znali šta se sa Srbima dalje dešavalo u potonjoj Jugoslaviji.

       Za sada, gospodine Bler, hoću da kažem da su Srbe u Drugom svetskom ratu na ovim prostorima tukli ne samo Nemci, već i njihovi saveznici – ustaše iz Hrvatske, Muslimani iz Bosne i Hercegovine, koji su masovno prilazili ustašama, Mađari sa severa, Bugari sa istoka, sa juga, na Kosovu, vaši sadašnji prijatelji Albanci, za koje čak i New York Times, u napred citiranom komentaru, priznaje da oni, u stvari, predstavljaju potomke albanskih fašista iz Drugog svetskog rata. Protiv svih njih se Srbija u Drugom svetskom ratu borila i, kao što znate, dala veliki doprinos pobedi saveznika. Sada su, kako izgleda, i saveznici rešili da je dokrajče!

Nastaviće se