Galenika, opet

19 juna, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Ovo je već stara vest, ali ne dođe na red, zbog Miće Dr. Jovanovića, vlasnika i donedavnog rektora Megatrend univerziteta, čija popularnost pokupi sve slobodne termine zadnjih desetak dana. Doduše ni u (oko) Galenike ništa novo, sem što je uz onih nedostajućih sedamdesetak miliona eura, sad ustanovljeno da nedostaje i pozamašna količina nekih supstanci koje se – pored lekova, koriste i za proizvodnju narkotika. Radi se o supstancama čiji je promet pod strogom kontrolom, ustanovljenom od strane države. E sad, koja vajda od toga, ako državu u tom konkretnom slučaju zastupa, ministarstvo zdravlja i policija, vođeni od strane iste koalicione partije na vlasti, a gle slučajnosti i samo preduzeće o kome je reč dato je na gazdovanje toj istoj partiji.

       Najnovija afera o kojoj je reč, dospela je u javnost tako što je – naknadno, ustanovljeno da su inspekcijski organi još poodavno uočili da te narkotičke supstance nedostaju, ali im je Načelnica odeljenja za opojne droge Ministarstva zdravlja, kome ti inspektori pripadaju, naložila da o tome ćute!

       Pošto je ovih dana jedna od najaktuelnijih tema i mala matura, evo jednog preedloga za sastavljanje testova – Ako preduzeće u kome nedostaju narkotičke supstance pripada partiji S, ako partija S postavlja direktora tog preduzeća, ako inspektori koji kontrolišu poslovanje tog preduzeća pripadaju Ministarstvu koje vodi partija S, ako policiju koja bi to trebala da procesuira vodi partija S, ko bi za nestanak tih narkotičkih sredstava mogao biti odgovoran – osoba S, osoba NN ili osoba BSS (Biciklistički Savez Srbije).

DC, 18.06.2014.