KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 51

29 jula, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Gospodo, to što nas ignorišete, još i da vas razumem – mali smo, ali vi mnogo  potcenjujete i Ruse. Znate li Vi, gospodine Bler, da je Vaš ruski kolega Primakov, u vreme dok ste Vi i Vaš drugar Bil bili studenti i ispijali pivo po pabovima, već bio šef  KGB-a.

       Vaš ratoborni ministar odbrane gospodin Robertson, u želji da onako i sam po sebi smešan na silu navuče ratničku harizmu, pun je bisera. Jedan od poslednjih mu je da Srbi, u ovom momentu i na ovim prostorima, besomučno siluju Albanke, čak su i posebne kampove za to organizovali. Upravo radite na tome da ih identifikujete, ali sigurno je tačno – javila vam baba Madlena i vaši prijatelji Malju i Tači, a sve se to radi da bi se rodilo što više srpske dece, te tako

popravila etnička slika na Kosovu. Očekujemo sada da porušite još koje srpsko selo na Kosovu, kako biste potom rekli da ste ih bombardovali upravo dok su Srbi silovali Albanke.

       Bože, kakvo Vi imate mišljenje o sopstvenom javnom mnjenju!  Gospodine Robertson, pre svega trebali biste da znate, ako se u one stvari uopšte razumete, pa ste valjda zato time i opsednuti, da ovo vreme – dok pada ovoliko bombi koje nam šaljete, i nije vreme za seksualne demonstracije bilo koje vrste. Normalnom čoveku nije do toga ni kod svoje kuće, a ne da to radi po nekakvom zadatku, na frontu uz zasipanje bombama. To o čemu Vi govorite je kompletna perverzija, a pošto mi po prirodi nismo perverzan narod, ne možemo da zamislimo ni kako bi to u praksi trebalo da izgleda. Možda Vi o tome imate više imaginacija. Baš me interesuje, objasnite kako to zamišljate. I drugo, mi Srbi ne silujemo, nas spopadaju.

       Biće da ste tu instrukciju dobili iz Vašingtona. Njih tamo više uzbuđuju te stvari nego razaranje tuđe zemlje. Tražite da vam pošalju neke iole suvisle stvari, to je već otrcano, viđeno je i za vreme rata u Bosni. Sećam se kad je BBC jednom prilikom doveo u studio jednu muslimanku, koju je navodno u logoru silovao neki Srbin, pa je, eto, ona morala da rodi srpsko dete. To je uspela da nauči. Voditeljka je, međutim, bila isuviše potresena njenom sudbinom, pa je neplanirano pitala i koliko to jadno dete sada ima godina. Dve, odgovorila je žrtva, kao iz topa – a sve se dešavalo samo par meseci po izbijanju sukoba u Bosni!

Nastaviće se