KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 58

6 avgusta, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

       I Hilari Klinton je bila u istorijskoj misiji u Makedoniji. Obilazila je izbegličke kampove Albanaca koje su nevaljali Srbi pod kišom vaših bombi proterali sa Kosova i lila gorke suze. Oprostila je i mužu sve prethodne grehe, jer on je sad ratnik – svetski humanitarac. Razneženi Albanci krenuli nazad kući, a udruženi humanitarci ih presreli bombama i masakrirali – 75 mrtvih. Povređenih nije bilo mnogo, jer ste ih uglavnom sve pobili. Pošto je to, kako je uvaženi Džejmi Šaj objasnio, bila greška, te slike na Zapadu nisu prikazane. Umesto njih prikazane su prethodne suze Hilari Klinton koje su toliko potresle tamošnje javno mnjenje da ste se zarekli da i zbog toga još žešće kaznite Srbe.

* * *

       Mene kao pravnika i Vašeg kolegu pogađa i to što ste Vi i Klinton – advokati, razjebali kompletan međunarodni pravni poredak. Prvo ste odbacili Povelju Ujedinjenih nacija, a zatim uzeli pod svoje i same Ujedinjene nacije.

       Onaj crnpurasti, Kofi Anan, još uvek čeka da mu Klinton da znak da dođe na posao. Procenjuje da situacija još uvek nije tako ozbiljna da sazove vanrednu skupštinu Ujedinjenih nacija.

       Savet bezbednosti je, ipak, morao još na samom početku da se sastane i da po hitnom postupku osudi i zapreti Jugoslovenima što su ovih dana uhapsili dva špijuna, Australijance, koji

su, radeći u organizaciji humanitarne misije, honorarno isporučivali i NATO-u podatke o razmeštaju vojske, postavljali lokatore za navođenje bombardera i sl. Prema izdatom predsedničkom saopštenju, Srbi nisu smeli da ih hapse jer oni uživaju imunitet Ujedinjenih nacija. Jeste da su to i priznali, ali ljudi su se izvinili i rekli da im je žao!

       Za ostale incidente koji su se tih dana dešavali – srušeni Aleksinac, raketirani putnički voz sa putnicima,  raketirana kolona nesrećnih albanskih izbeglica, nije izdato nikakvo saopštenje jer je ocenjeno da su to bile slučajne greške a, uz to, ni Aleksinac, ni voz, ni kolona izbeglica, ne uživaju imunitet Ujedinjenih nacija. Još i da shvatim da su u Savetu bezbednosti samo SAD, Britanija i Francuska, ali, koliko ja znam, pored njih tu je još 12 zemalja. Izgleda da je Klinton i njih ukinuo!

Nastaviće se