Medijska mafija

15 jula, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

       “INFORMER” – list koji posle prošlonedeljnog ekskluzivnog autorskog teksta Predsednika Vlade u tom listu pod naslovom  AKCIJA – ODMAH nikako ne treba potcenjivati, u ovonedeljnom dvobroju izlazi sa krupnim naslovom na prvoj strani  HAPŠENJE MEDIJSKE MAFIJE.

       Čitam podnaslove – „Tihomir Trišić, glavni urednik „Aktera“ i saradnik vlasnika „Kurira“ Aleksandra Rodića, uhapšen zato što je u „Azotari“ ukrao veštačko đubrivo vredno čak 81.541.841,46 dinara“. Pokušavam da razumem – znam za časopis „Akter“ koji ponekad uzmem upravo radi komentara pomenutiog Tihomira Trišića. Ne piše loše, bolje od „Informera“, nema onog – pa ljudi moji …. skotovi jedni i sl. što krasi stil Dragana J. Vučićevića, vlasnika „Informera“. Dobro, to još uvek ne znači da Tihomir Trišić, nije i član medijske mafije, ali šta znači ovo – ,,saradnik vlasnika „Kurira“ Aleksandra Rodića“? Možda je i ovaj član medijske mafije, što mi ne bi bilo osobito krivo, jer sam ga do sada mnogo puta izrezilio, ali iz teksta to ne proizilazi. Znam da su vlasnici „Informera“ i „Kurira“ u međusobnom ratu, ali to, kako ja shvatam nije dovoljno za članstvo u mafiji. Uz to ne bi se valjda „Informer“ dobrovoljno reklamirao svojim članstvom u toj organizaciji. Ne razumem ni ono – ,,saradnik vlasnika …“. Može se biti saradnik lista, na primer „Kurira“, a saradnik vlasnika ne znam šta znači jer fali ono – u čemu sarađuju. Možda je to trag – da vidim na čemu sarađuju. Pomenuti Trišić je kako stoji u tekstu uhapšen jer je u „Azotari“ ukrao veštačko đubrivo, što je slučaj koji postaje zanimljiv, jer do sada koliko mi je poznato nije zabeležn slučaj da je neko od aktera ovih naših savremenih pljački navukao čarapu na glavu i svojeručno nešto ukrao. U pitanju su jednostavnije metode – uzmeš a ne platiš, sve uz znanje onog ko je zadužen da čuva državnu imovinu, a nema u tekstu ni da mu je Aleksandar Rodić pomagao u toj raboti, čak ni da mu je samo stražu čuvao. Sve to pomalo zbunjuje, jer do sada inetifikovasmo samo jednog lopova, koji doduše ima časopis u kome i piše, ali nisam znao da ako si lopov, a po zanimanju, na primer – frizer, da si time automatski i član frizerske mafije.

       Ništa ne razumem, pa čitam dalje podnaslove – „Kad  su mu javili da mu preti hapšenje, Trišić u „Kuriru“ objavio da se Ceca švaleriše sa Milom!?!“ Auh, jebote – Ceca nacionale, kreše se sa Milom! Pa to je čista izdaja nacionalnih interesa. Zar od ovoliko obdarenih Srba nije mogla da nađe nekog našeg nego ide u inostranstvo. Dobro, priznajem da me je to pogodilo, ali nisam znao da i kresanje spada u medijsku mafiju.

       I dalje ne razumem – identifikovasmo samo jednog lopova koji je ukrao veštačko đubrivo,  koji uz to ima i svoje novine, ali gde su drugi članovi medijske mafije. Uzeću sutra ponovo „Informer“, možda ću razumeti – ja odmah shvatim kad mi se tri puta objasni.

DC, 14.07.2014.