O POLITICI I JOŠ PO NEČEM, nastavak (19)

23 januara, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

I o Bogoljubu Kariću Toma sada misli sve najbolje, a prema Internetu Novine Serpske iz 2006. godine (izvor – gore pomenuti štampani dodatak), govorio je – „Ubeđen sam da je Bogoljub Karić počinio najveći kriminal u istoriji Srbije. Čekam da vidim koliko je sudija Vrhovnog suda imao pod svojom kontrolom i da li će oni i sada nastaviti da rade za njega. Evo ja pozivam i patrijarha Pavla da se izjasni, jer se Karić hvali da ima dobre veze s njim. Karić bez problema može sada da otkupljuje i udate žene. Nema nikakve razlike …. U našem narodu ima uzrečica „prema svecu i tropar“. I smeće obično ide u kantu za smeće.“

  * * *

       A kad je nedavno u TV emisiji voditelj upitao Tominog zamenika Aleksandra Vučića da objasni zaokret Naprednjaka povodom Bogoljuba Karića, koga su nekad proglašavali najvećim tajkunom i vezivali sa Demokratama Borisa Tadića, a sada su sa njim u koaliciji, te šta se sada s tim u vezi promenilo, Vučić je sa sebi svojstvenim manirima – bio je on za vreme Miloševića i Šešelja Ministar za informisanje, pa zna kako sa novinarima treba, najpre upitao novinara da li je završio sa pitanjem, kako bi mu omogućio da na njega i odgovori, iako je već poodavno bilo jasno da je novinar završio s pitanjem, zatim je počeo o demokratama, onima iz režima, sve obraćajući se upadljivo novinaru lično, kao da je on sam i demokrata i režim, da bi ga ovaj konačno prekinuo – izvinite Gospodine Vučiću, ja to pitanje nisam postavio niti u svoje ime, niti u ime Demokratske stranke, na što mu je ovaj značajno klimajući glavom odgovorio da on zna bolje od njega samog o čemu se tu radi. Nisam mogao to dalje da gledam.

       Savetujem svom mlađanom kolegi Vučiću da se pozabavi tim svojim stilom, jer ga je očigledno neko slagao da je to dobro. Ako ne veruje u to, neka prostudira svoje javne nastupe – ima ih na Yu tube, na primer. Mlad je, mnogo je posla pred njim, pa bi, u sopstvenom interesu, bilo dobro da to malo unapredi. Nama pravnicima je to zanat. Zbog tog njegovog stila sam i rekao negde gore, da je Vučić preuzeo od Aligrudića titulu naj-cinika. Na žalost, i pomenuti Aligrudić je pravnik.

  * * *

       Naprednjaci su se ojačali i kadrovski. Pored već gore predstavljenog advokata Vladimira Božovića, pre neki dan predstaviše i Vladu Mandića, bivšeg rukometaša, poznatog zavodnika sa estrade kome ni SPS-ovci Mrkonjić i Bajatović zajedno nisu ravni  – „bolje je ulagati u sport nego u PDV i poreze“, reče Vlada i ostade živ.

Nastaviće se …