O POLITICI I JOŠ PO NEČEM, nastavak (34)

9 februara, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

       Red je da vam otkrijem i šta znači ono – Ništa nam nije al’ leka nam nema. Ispričao mi je to svojevremeno Safet Sukić, Direktor Inexovog predstavništva u Budimpešti. Kaže, nije vic. Stvarno tako bilo kod njega u Novom Pazaru. Pominjao je i imena, ali ne bi bilo zgodno da ja to sada iznosim – Došao čovek, lekar, kod prijatelja u goste, ovi ga lepo dočekali i sve bilo divno i krasno, kako i dolikuje među prijateljima. Primetio prijatelj međutim, da domaćica nešto ne izgleda najbolje – ubledela, vene, ni traga od one svežine koju je nekad imala. Na rastanku, kad je polazio kući, on joj reče – Snajka meni se ne sviđa kako ti izgledaš! Nego ti prijatelju da dovedeš ženu kod mene, da uzmemo rezultate i da vidimo o čemu se tu radi. Prijatelj ga posluša i pođu oni kod doktora. Rezultati u redu, doktor je pregleda sve u redu! Slušaj ti snajka, ‘ajde ti sad lepo izađi i reci onom tvom mužu da uđe. Žena se prepade, izađe napolje i reče mužu da uđe, kako je doktor rekao. – Slušaj ti prijatelju, tvojoj ženi nije ništa, nego ti prijatelju to moraš da delješ, žena ti propada, vene. Izađe muž, snuždio se i ćuti. Žena se uplaši da nije ono najgore i skoči na njega da joj kaže, pa šta god da je u pitanju. Muž je pogleda i reče – Ništa ti nije al’ leka ti nema!

* * *

       Danas su izbori, pa šta bude. Obećao sam da više neću da pišem – ko god da pobedi. Sve su to foliranti.

       A kad je o njima reč, evo još jednog vica – Pošao čovek kod doktora da izradi neko bolovanje. Trebalo mu za neka privatna posla. I, ono što je u takvim situacijama najlakše, reče – Doktore, ukočio sam se. – Gde vas boli, upita doktor i poče da ga pipa. Nakon nekog vremena, doktor složi ozbiljnu facu i zamisli se. Pacijent se uplaši – da nije ovaj posle toliko pipanja nešto stvarno i pronašao! Usudi se da pita – Doktore, jel to nešto nije u redu? Ne mogu još da vam kažem, nešto mi se tu ne dopada, ali to treba još ispitati, odgovori doktor. – Doktore, malo ste me uplašili, reče pacijent – a šta bi to moglo biti, ako se ispostavi da je to u pitanju. – Ne, to ne mogu da vam kažem dok ne budemo potpuno sigurni, jer i suviše bi ozbiljna stvar to moglo biti. – Doktore, ja sam već jako uznemiren, molim vas recite mi, jak sam ja ….. – Znate, poče doktor, u pitanju je jedna veoma retka i neprijatna bolest. Ne biste smeli da idete po suncu … – Dobro, reče pacijent, jeste nezgodno, ali šta da se radi. – Da, ali to nije sve, nastavi doktor. Ne biste smeli da idete ni po hladnoći … – To je baš nezgodno, promrmlja pacijent, ne smeš po suncu, ne smeš po zimi ….. – To na žalost nije sve, nastavi doktor, ne biste smeli da idete ni po kiši …  – Sad i kiša, uzvrati već vidno razočarani pacijent. Nadam se da je to sve! – Nije, produži doktor, ne biste smeli da idete ni po suvom …. – Tu ga, konačno iznervirani pacijent prekide i uzviknu. Pa šta je to doktore – ne smeš da ideš po suncu, ne smeš po zimi, ne smeš po kiši, ne smeš po suvom … Pa gde da idem! – Da ideš u pizdu lepu materinu, uzvrati mu doktor. Mene si došao da zajebavaš!

       * * *

       I pored izborne ćutnje, dobijam poruku prijatelja – poduža, sa sve planovima za budućnost, očigledno multiplicirana. Kaže da se nalazi u gornjem delu izborne liste “Dr Zoran Stanković”, pa da bi bilo dobro da im dam svoj glas. – Ne vredi, odgovorio sam mu – ja sam se već obećao Jadranki Šešelj.

Nastaviće se …