OBNOVA I RAZVOJ (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Četvrti deo) – nastavak 33

6 novembra, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Da izborna utakmica bude poštena, brine se brojna Izborna komisija. Nisam nigde mogao da pročitam po kom kriterijumu su birani članovi te komisije. Doneli su i „pravilnik o poštenju“, koji sadrži 24 tačke. Odmah su zaključili da sve stranke treba da budu ravnopravno prezentovane u javnim medijima – 200 stranaka, 200 minuta – svakoj stranci po minut. Oni kojima je to malo, neka plate – cena je 60 maraka za sekund!

       Javne prezentacije vladajuće koalicije i JUL-a na RTS-u koje traju satima se ne broje. To je u okviru redovnih informativnih programa za narod. Ni to vam nije dovoljno, pa koristite i plaćene reklame – regulisaćemo već nekako ta plaćanja kad pobedimo. Ionako sve ide iz jednog džepa.

       Prema objavljenim istraživanjima „Medija centra“ i „Stratedžik marketinga“, na programima RTS-a, Pinka, BK, Studija B, Politike i Palme, od raspisivanja izbora do 3. septembra, emitovano je 4.881 predizborni spot u trajanju od oko 66 sati. Najveću minutažu ima SRS – 22 sata, zatim dolazi SPS sa 18 sati, pa JUL sa 11 sati. Da sam na trulom Zapadu, kao poreski obveznik, odmah bih postavio pitanje – odakle vam te pare. Jeste li čitali da je nedavno bivši nemački kancelar Helmut Kol – otac svih Nemaca, kako ga nazivaju jer je uspeo da ujedini Istočnu i Zapadnu Nemačku i da od nje napravi prvu ekonomsku i političku silu u Evropi, krivično odgovarao zbog finansijskih malverzacija povodom nelegalnog obezbeđivanja sredstava za svoju političku stranku. Nemci ga i dalje poštuju kao oca svih Nemaca – to je jedno, ali ga i kažnjavaju za ono što nije smeo da radi – to je drugo.  Mnogo čudan neki narod!

       Hoćete li da iskoristite i onaj jedan minut na koji po propisanim izbornim pravilima takođe imate pravo?

Nastaviće se

* * *

Knjigu O OPANČARIMA I OPANCIMA možete poručiti i pouzećem preko e-maila: opancar39@gmail.com, po ceni od 500,00 Dinara plus postarina. Akcija traje do Sajma knjiga ili do rasprodaje ovog izdanja.

Istovremeno vas obaveštavamo da je u pripremi izdavanje nove knjige istog autora OPANČARSKA HRONIKA koja treba da se pojavi iz štampe do Sajma knjiga. Knjiga obuhvata blogove pisane na dogadjanja tokom 2013. godine.