OBNOVA I RAZVOJ (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Četvrti deo) – nastavak 37

10 novembra, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Ostatak režimske koalicije ništa ne ostavlja slučaju. Najnovija zvezda RTS-a, napred pominjani vojvoda Vučinić, prati Šešelja u stopu. Ne skida se sa ekrana. Od petka do srede gostovao je u tri celovečernja programa. Ne da vojvodi Šešelju ni usta da otvori. Gde god je Vojislav, tu je i Siniša. Forsiraju ga da ovog konačno dotuče. Mislim da to nije fer prema još uvek, zvanično, koalicionom partneru. Što se nas tiče, nisu morali ni da se trude. Znali smo mi i bez ovih predstava ko je Šešelj. A ako su i oni znali, što su ga onda uzimali za koalicionog partnera. Izgleda da se kuče otelo, pa hoće da ujeda.

       A da bi ga konačno dotukli, juče je pušten i opširan prilog o malverzacijama SRS za vreme njihove vladavine u Zemunu. Pročitao ih je lično, takođe radikal – gospodin Baškot, smenjeni potpredsednik opštine Zemun. Čuli smo zašto Šešelj i dalje više voli Batajnicu od Belih dvora na Dedinju. Izgradio je dvore tamo. I bazen je izgradio – da se kupa. Vodu mu dovoze u cisternama – i to morsku. Koliko se sećam to je još samo Bakarić svojevremeno radio za svoj bazen u Zagrebu. Ovaj je i njega nadmašio. Hrvati bar imaju morsku vodu, a mi moramo da je uvozimo. Čuli smo, takođe, koliko stanova i kola ima donedavno skromni i pošteni predsednički kandidat te stranke, gospodin Tomislav Nikolić, koliko Vučić, Todorović, Dragišić i drugi. E, moj Zlatko, sad ćeš opet morati da sudiš, ovog puta po Šešeljevoj tužbi protiv RTS-a, samo ne znam u čiju ćeš korist sada da presudiš i da li će „Radikalski talasi“ to da prenose.

       „Što jes’ jes’, najbolji je SPS“ – samo što ih u toj koaliciji između Šešeljevih dešnjaka i JUL-ovih levaka niko više i ne zarezuje, da izvinite.

Nastaviće se

* * *

Knjigu O OPANČARIMA I OPANCIMA možete poručiti i pouzećem preko e-maila: opancar39@gmail.com, po ceni od 500,00 Dinara plus postarina. Akcija traje do Sajma knjiga ili do rasprodaje ovog izdanja.

Istovremeno vas obaveštavamo da je u pripremi izdavanje nove knjige istog autora OPANČARSKA HRONIKA koja treba da se pojavi iz štampe do Sajma knjiga. Knjiga obuhvata blogove pisane na dogadjanja tokom 2013. godine.