Olivere, povuci svoju kandidaturu

30 novembra, 2013 u rubrici Kolumne

To bi bio moj najbolji savet Oliveru Ivanoviću pred drugi krug izbora na Kosovu, na kojima u nedelju treba da se odluči ko će biti gradonačelnik Kosovske Mitrovice – Krstimir Pantić, kandidat „Srpske liste“, iza koje je neviđenom kampanjom stao kompletan državni establišment na čelu sa Aleksandrom Vulinom, ministrom za Kosovo, ili on, kao kandidat građanske inicijative, takođe Srba živućih na Kosovu.

       Šta znače uspaljeni govori upućeni svojoj „Srpskoj listi“ da izađu na izbore i pobede, jer ako to ne učine onda Srbije tamo više neće ni biti – uz direktno obećanje da će i dalje dobijati pola milijarde eura godišnje, bez obzira na sve malverzacije koje su u raspodeli tog novca činjene, čak i pre nego što su saopšteni nalazi državne komisije koja je zbog toga formirana.

       Jesu li i ovi drugi – Srbi. Niti ih ko podržava, niti bilo šta obećava, a oni dobili u prvom krugu skoro isti broj glasova kao i onaj državni kandidat. I šta ako se desi da oni pobede? Hoće li Vulin podneti ostavku? Hoće li – ako ne podnese ostavku, sarađivati sa njima? Hoće li im slati pare koje je svojim Srbima obećao?

       Olivere, povuci se. Ti si već pobedio ovu politiku. Podržaćete sigurno – ne zbog tebe već u inat tako demonstrirane državne politike, svi oni šiptari koji su u prvom krugu glasali za svog kandidata, a tebe će tada ni krivog ni dužnog „patrioti“ proglasiti za izdajnika i eto ti novog Vuka Brankovića za narednih pet stotina godina.

DC, 30.11.2013.