Otvoreno pismo medijima United grupe – tv N1 iv NovaS

2 maja, 2024 u rubrici Opančarski dnevnik

Poštovana gospodo,

Očigledno vam nisam poznat, pa dozvolite da se predstavim – Dragiša Čolić, do nedavno advokat, odjavio se svojevoljno, jer smatra da ovo pravosuđe nije za ozbiljne ljude, dokazani opozicionar ovom režimu – već 25 godina piše hroniku ove stvarnosti, kolumnista portala Koreni, Konkretno, povremeno i Direktno (ako ne napadam opoziciju – a kritikujem i njih kad prave gluposti). Ako još uvek sumnjate u moja politička opredeljenja, pročitajte neki od mojih više od 500 tekstova u pomenutim portalima.

Posebno napominjem, da su televizije N1 i NovaS, redovni i glavni izvor mog informisanja, što mi, nadam se da se slažete, daje i pravo da vam se ovako obratim.

A odmah i pitanje – da li su vaši skupštinski izveštači primetili, evo već treće obraćanje Jelene Pavlović, narodne poslanice iz grupe – Mi, glas iz naroda, ili smatrate da je sve što ste do sada objavljivali iz Skupštine bilo važnije od toga?

Da li se slažete sa tim da ovaj poslednji kritički govor Jelene Pavlović, u trajanju od 15 minuta koliko joj je skupštinskim pravilnikom bilo dozvoljeno, na ekspoze novog premijera Miloša Vućevića – kažu 63 strane, bio vredan vaše pažnje, bar da se pomene. Šta su vaši izveštači suštinski rekli o tom ekspozeu – nisam primetio.

Da li se slažete da je ovo obraćanje Jelene Pavlović, bilo nešto što nije viđeno u Skupštini Srbije poslrdnjih 12 godina. Ako se slažete, što tome ne pridaste bar minimalnu pažnju, a ako se ne slažete, prosvetite o tome ovog vašeg redovnog gledaoca.

Da li Olji Bećković pada na pamet da umesto stalnih gostijuu u Utisak nedelje pozove i Jelenu Pavlović, na primer. Rekoh gore da je ovo njeno već treće kritičko obraćanje od početka ovog skupštinskog zasedanja, vredno pažnje makar kao kuriozitet, a svakako i nešto novo. Znam, to je samostalna produkcija Olje Bećković, ali me interesuje da li je to samo njena pamet, ili tu ima nešto i do televizije na kojoj se taj program emituje. Dobro mogu da shvatim da je Peščanik od vajkada za vas novinare In, pa otuda i gostovanje u poslenjoj emisiji njihovog stalnog kolumniste Dejana Ilića, koji mnogo bolje piše nego što to saopštava, pa je valjda i delovao pomalo zbunjeno – kao, nešto bih rekao ali da li je zgodno.

Plaši me gospodo, da vi zastupate samo jednu agendu, a ako je to tako onda se i vi ne razlikujete od RTS-a, na primer. Jedino što oni imaju onu frazu „… vaše je pravo da znate sve“, a vi to još niste istakli.

Srdačno vas pozdravlja, vaš redovni prailac, Dragiša Čolić