Papaja – afrička šljiva, ne pada!

2 juna, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

“Bio je radni dan, oko osam sati uveče, kad mi je zazvonio mobilni. Zvao je general policije …..” – nije morao da se predstavlja, jer nas dvojica smo na p…. m…., zna on dobro ko sam ja, a i ja naravno znam ko je on. “….. rekao mi je da zna da sam na Mostu na Adi i da će me za koji trenutak, dole na Čukarici, zaustaviti policajci: Nemoj da staješ! Daj gas i beži! Ako ne budeš mogao da ih izbegneš, zaključaj se u kola i odmah me zovi! Ni slučajno ne otvaraj!”

       I bi tako, Dragan je dao gas i pobegao od policajaca, tako da zahvaljujući tome mi i dalje možemo da čitamo kultno policijsko glasilo “Informer”, a ako nam i dalje tu nešto ne bude jasno to ćemo moći da čujemo u narednom broju takođe kultne emisije “Teška reč” na Pinku – jedino još nije poznato ko će da pita a ko odgovora – Dragan, Gosta ili Gost, Dragana. I baš mi se to sviđa. Koji će nam oni gnjavatori – Poverenik za javno informisanje, Zaštitnik građana i slični. Em, stalno nešto zapitkuju, em koštaju! – ima pravo onaj simpatični bimboje Babić što im je pre neki dan u Skupštini svašta rekao. Baš im je skresao – i njih i budžetsku cifru koja se na njih odnosi.

       A Papaja za to vreme, radi li radi. Ne krije se ko onaj Banana. Poziva policajce u svoj kabinet (adresa poznata redakciji) i divlja – Biće rata! Preti! Kome? Pa državi, zar još niste shvatili! E, jebo takvu državu! Državni udari nisu pojava od juče. Od vajkada tu neko nekoga sadžga, što bi rekao legendarni Vellja Ilić. Ili država pučiste ili pučisti državu. Jedino kod nas to mora posebno da se priprema – Pazi, tako, al’ da ostanem nevina! Ne mora tu mnogo da se mudruje, znači da su i jedni i drugi isti, pa strahuju – ko koga za šta ima!

       A policiju nam već šest godina vodi isti čovek, u tri Vlade, usput i reformisane, to da ne brojimo, uvek na poziciji: Potpredsednik/Predsednik/Prvi potpredsednik, a Ministar policije onako uzgred, to mu se ne napušta, može čovek, ima kapacitete – kakve papaje, banane i koje kakvo afričko voće – to je naša šljiva, koja ne pada!

DC, 01.06.2014.