Paranoja

29 januara, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Pre neki dan je Doktor Vladimir Galetić, dugogodišnji lekar naših reprezentativnih košarkaških selekcija poručio Dušku Vujoševiću, treneru “Partizana” – Vujoševiću, prestani da ubijaš igrače! A povod je bila nedavna teža povreda beka reprezentatacije Dragana Milosavljevića. Naime, Doktor Galetić, smatra da su ritam treninga i napori kojima su izloženi košarkaši “Partizana” preveliki. Navedeni su i igrači koji su u poslednje vreme pretrpeli teže povrede.

       Dule Nedodirivi mu je odmah uzvratio – Vidim da ima mnogo zabrinutih oko zdravstvenog statusa naših igrača, koji idu toliko daleko da se bave i analizom trenažnog procesa. Dakle, ni lekar reprezentacije nema pravo da se meša u Duletov rad, čak ni kad je izloženost fizičkim naporima u pitanju.

       Uzgred, Dule je, za svaki slučaj, zakačio i druge zabrinute, koji su verovatno i nagovorili Dr. Galetića da Duletu stavi ovu nečuvenu primedbu – A ima i onih nervoznih koji ponašanjem i izjavama žele da doprinesu, iz njima znanih razloga, da ova za nas komplikovana situacija bude još teža. Ko su ti nervozni, Dule nije hteo da kaže. Vrerovatno neki koji pričaju ovako kao ja. O stručnom mišljenju Dr. Galetića, ni reči!

DC, 28.01.2014.