Pisma Gospodinu Bleru – KO JE TAMO LUD – Nastavak 12

14 marta, 2015 u rubrici O opančarima i opancima

       Cigani, pardon Romi, bili su na visini zadatka. Neka mi ne zamere što ih tako oslovljavam. To je iz milošte. Okupili se jednog dana kod Vukovog spomenika – „vukovci“. Bilo ih je nekoliko hiljada, a tvrde da ih tu ima 100.000! Rukovodstvo povorke u borbenim maskirnim uniformama – idemo da branimo svoju zemlju! Krenuli da se spoje sa onima koji pevaju na Trgu Republike. Na čelu povorke, ogromna parola – „AMERI LETE U NEBO!“

* * *

       Makedonci su nas oduševili! Valjda i oni, mučenici, shvataju da su posle Kosova oni na redu. To jedino ne shvata njihovo rukovodstvo. Kiro Gligorov, nekada poznati jugoslovenski komunista, državni i partijski rukovodilac svih nivoa, nekadašnji žitelj Beograda, zatražio je, doduše, zvanično od NATO-a da se teritorija Makedonije ne koristi direktno za borbena dejstva

protiv Jugoslavije. Koji cinizam! Što da se koristi direktno, kad odatle iz praćke može da se pogodi i Kosovo. Ali je zato kompletnu teritoriju Makedonije ustupio udruženoj alijansi. Čak i oni sami ističu da ne znaju koliko se vojnika svih fela nalazi na teritoriji Makedonije. Pored vojnika NATO-a, tu su i Albanci, ostaci razbijene OVK, mudžahedini, Turci, plaćenici svih fela – svi se oni iz Albanije, iz centara za obuku, prebacuju u zapadnu Makedoniju, gde su oganizovani posebni centri iz kojih pokušavaju da se ubace u Jugoslaviju. Tu se nalaze operativni štabovi NATO-a, kompletna logistika i sve ostalo što je potrebno za ovaj krstaški pohod protiv Srba. Tamo se smišljaju i organizuju one poznate kolone šiptarskih izbeglica, navodno prognanih iz Jugoslavije, da bi to, potom, bio povod za bestijalnu odmazdu bombardovanjem Kosova, sa sve Šiptarima koji su još uvek tamo.

       Da sve ovo nije krvavo, bilo bi i smešno. Jednog dana su te desetine hiljada šiptarskih izbeglica iz „Jugoslavije“ – jednostavno nestale. Zapad se dao u poteru za njima, ne može da ih pronađe, a novinari ko novinari, svašta zapitkuju – šta je sa izbeglicama, da ih nisu Srbi pobili! Čak i moćna mašinerija NATO-a za izmišljanje svega i svačega ne može to da potvrdi, a baš bi bilo zgodno! Kako da zabrinutom svetskom javnom mnjenju saopšte da su ih pobili Srbi. Pa nisu valjda pored vas toliko ušli u Makedoniju i pobili ih. Ispostavilo se na kraju da su te „izbeglice“ bili makedonski Albanci, koji su se, pošto su uspešno kao statisti odigrali ovu scenu, jednostavno vratili svojim kućama – u Makedoniji! Onda se oglasilo i makedonsko Ministarstvo za urbanizam. Oni su dali NATO-u lokaciju za organizovanje izbegličkog kampa, s tim da im, kad se „izbeglice“ vrate u svoje domove, ostane opremljeno kamp naselje, a Amerikanci, po završetku  snimanja, jednostavno demontirali i odneli opremu – trebaće im za nove filmove.

       Jugoslavija još uvek nije okupirana – Makedonija jeste. Uz sve to Kiro Gligorov još uvek izigrava predsednika. Što nije pošteno otišao u penziju da ga istorija ne pljuje. Ionako više i ne liči ni na šta – novi imidž mu napravili atentatori, ko zna koji od tolikih svakojakih tamo, da izvinite. Stvarni predsednik je njegov predsednik Vlade i ratoborni zaljubljenik Zapada Ljupko Georgijevski.

Nastaviće se