Priča o budžetu, rimi i plimi

28 novembra, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

       Znate li onu priču – učiteljica predaje đacima o rimi, pa prozove Pericu da navede neki primer o tome. – Eno gnjurca, voda mu do kolena, reče Perica. – Pa gde ti je tu rima, upita učiteljica. – Kad bude plime, biće i rime, odgovori Perica.

       Donošenje budžeta Srbije za 2015. godinu ulazi u završnu fazu. Podrška MMF-a je dobijena, a premijer Vučić je na jučerašnjoj konferenciji za štampu obavestio novinare da će se budžet naći pred poslanicima Skupštine do 10. Decembra. U toku su završne kalkulacije usmerene pre svega na rashodnu stranu budžeta o čemu je juče razgovarano sa ministrima i direktorima javnih preduzeća u Srbiji. Premijer je rekao da će se i na današnjem sastanku razgovarati o budžetu, a da će na tom sastanku učestvovati i predstavnik MMF-a za Srbiju Kim Daehang. Očito je da je u pitanju nastojanje da se planirani troškovi za narednu godinu dodatno smanje, kako se izveštava za sedam posto u proseku, od čega će pojedina ministarstva morati da uštede i do 20 posto troškova.

       Kako reče premijer, sve će to biti lakše u narednim godinama kada se očekuje brži oporavak privrede, a time, što bi rekao Perica – i plima.

       Navijamo za plimu.

DC, 26.11.2014.