RASPLET II (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Šesti deo) Nastavak 3

26 decembra, 2014 u rubrici Kolumne

       Izgubili Kosovo, a prete ozbiljnim merama prema zemljama koje taj fakt budu priznale! Pominje se povlačenje ambasadora! Dobrovoljni odlazak u samoizolaciju! Pa da li su ti ljudi normalni? Znaju li oni da će sve ovo što je učinjeno u poslednjih nekoliko godina kakvog-takvog oporavka da ode ko rukom odneto.  Da će ponovo doći vreme onog – devize! devize! i benzina na kantice. Mogu da razumem da ima i onih koji bi se tome radovali, oni koji su propustili ono vreme da se okoriste ratom, pa vele – što ne bi i mi sada.  Kao oni ratni veterani iz Kuršumlije  –  kad su mogli „neki“ da dobiju više od onoga što im pripada, što ne bismo i mi!

       Voju tu ne ubrajam, nije taj tip. Njega nekako više doživljavam kao zamlatu, drug Voja jaše na čelu kolone. Pravac – Kosovo. Da i on jednog Murata raspori, pa posle kako bude sledećih pet stotina godina. A u koloni, ranije opisani, sve moj do mojega. Ko levo, ko desno.

       Ni ostali članovi pregovaračkog tima mi se ne dopadaju. Onaj brkica Samardžić – kao da je iz vremeplova izašao. Ko još nosi brkove, pa još bele! Sprdaće nam se ljudi! Radili čitavog života po institutima i nemaju veze sa životom. Ili onaj mali – ministar inostranih poslova. Obrazovanje – svetsko! Bio mi i simpatičan dok nije postao to što je sada. Sad se sve nešto beči, kerebeči, gestikulira – valjda misli da će time više da liči na to što je postao. Kad počne da se zdravi sa svetskim zvaničnicima, ruku ne pušta. Trese je do 101 i natrag – gde si čoveče, nismo se videli od juče! A onda slavodobitno izađe na RTS: „Bili su to razgovori punog kapaciteta.  Napravili smo prevagu u poslednjim razgovorima. Napravili smo ozbiljan pomak u razgovorima.“ I sve tako, i sve okolo. Posle jednog Vuka (Draškovića), dobili smo na tom mestu drugog Vuka (Jeremića). Sve sami vukovi! Očekujem da sledeći bude Vuk Bojović. A ako mu to ne daju, on će da štrajkuje glađu!

       Kakva crna prevaga, kakav pomak! Samo zaluđuju ovaj narod. Sve je to za domaće potrebe. Treba zauzeti što bolju poziciju za predstojeću izbornu kampanju koja će da usledi odmah posle predstojeće pobede. A tada ćemo tek da se delimo na patriote i izdajnike. I već se zna ko je ko. Oni isti koji sve pogubiše, biće patrioti. Za nas je ostalo ono drugo.

Nastaviće se