Tadići

1 februara, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Tadići su napustili Demokratsku stranku – neki sami a neki su smenjeni. To bi pred predstojeće izbore trebala da bude lepa vest za ovu stranku. Meni lično je to na neki način i satisfakcija za sve ono što sam o Borisu Tadiču pisao, još od vremena dok je bio na vrhuncu vlasti. Za mene je on i tada bio najobičnija politička zamlata – tako sam ga i nazvao u svojoj knjizi O OPANČARIMA I OPANCIMA.

       Moram, s tim u vezi, da pomenem i stav Vide Ognjenović, dugogodišnje istaknute članice DS-a, koja, s obzirom na poslove diplomatije kojima se u poslednje vreme bavi, verovatno ima i najviše sluha za procenu poslednjih dešavanja u toj stranci. Na pitanje novinara – Da li će se odlazak Borisa Tadića negativno odraziti na rejting ove stranke, mirno, u prolazu, pomenula je, samo onako uzgred – A zašto bi se odrazilo? A na dodatno pitanje, šta misli o Borisu Tadiću, odgovorila je u istom stilu – Žao mi ga je! Time je sve rekla.

       Ja lično mislim da će odlaskom ove grupe DS povratiti mnoge svoje glasače i da će se to bitno odraziti na predstojećim izborima – kako beogradskim, tako i republičkim.

 DC, 01.02.2014.