…… u zdrav mozak

15 aprila, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Prema svom morfološkom i tradicionalnom značenju izraz „j….. u zdrav mozak“ spada u grupu paraseksualnih aktivnosti. I ovde, kao i svakom drugom seksualnom odnosu, učesnici se mogu nalaziti u aktivnom stanju – strana koja j… i pasivnom ili trpnom stanju – j…..  strana.

       Istog naziva i karaktera je i emisija hrvatskog voditelja i humoriste Davora Jurkotića, koji je ovih dana u toj emisiji žestoko i…… našeg premijera Aleksandra Vučića:

–          Poštovano gledateljstvo Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i ostalih zemalja u regiji dobrodošli u Zdrav mozak. U današnjem izdanju Zdravog mozga zvati ćemo Aleksandra Vučića, premijera Srbije …. Dobar dan kako ste ….

–          Evo ja mogu uskoro da predam telefon premijeru Vučiću …

–          Može, Može …

–          Vučić ovde …

–          Dobar dan, poštovanje, tajnik Tokić ovde … kako je vreme u Beogradu, kako ste …

–          Eto starački, hvala na pitanju …

–          Evo sada ću da vas spojim … premijer nam je danas malo prehlađen … ne malo, dosta je prehlađen …. danas smo otkazali sve sastanke … jedva smo uspeli vas nekako da uguramo …

–          Hvaala vam mnogo ….

–          Samo da vas pitam, vi ste inače dobro …

–          Jesam, starački …

–          Inače meni je majka iz Vr Vr Vršac … pa se ja osjecam kao polu Srbin, samo to ne smem ovde da kažem … Jugosloven … Od Vardara pa do Triglava … a majka mi je iz Rijeke … Zorane! ….. Evo saće, stavlja nekakve kapi u grlo…

–          Kad ćete nam malo doći …. more, kupanje, jastučići na ruke, šlaufi, gnjuranje … vi i Milanović gurate jedan drugog pod vodu, pa onda jedan ne izađe … pa špricanje pištoljima … Volite li vi da se špricate …. pa kamiončići …..

–          Kakvi kamiončići, mator sam ja za to …

–          Pa kao kad ste bili dete … šta niste bili dete, niste se igrali sa kamiončićima ….

–          Ma ja sam sav … jesam … lopte …

–          A kako vam je Šešelj …

–          Neznam ja …. nego ako je Milanović zauzet neka me pozove na ovaj broj kad god hoće …

–          Evo sekundu … Zoki! Zoki! …. Av, av, av … javlja se kuče …. Kupili smo mu kuče, sladak je … av, av … Ajde beži tamo, ovde je …. Dali smo mu ime Vuk … Vuče … Imate vi kakvog kera … Zoki, Zokice! …. Onda dolazite ovog leta na plivanje …

       I onda se konačno pojavio „Zoran“ promukao, ne može mnogo da priča, a tu mu je i pas …

–          Zorane neću dugo da te držim, kaži mi kada ćeš doći u Beograd, na dva dana ili dva sata … Imam nešto …

–          Nego vidi … glas mi nije nikakav, a i pas je tu …. nego vidi ovako … zvrcnuću te ja u ponedeljak … ili ti mene zvrcni …. kaže „Milanović“

–          Hvala, prijatno, pa se čujemo, kaže Vučić.

       I tako se završio razgovor našeg premijera Vučića sa „premijerom“ Hrvatske Milanovićem – punih šest minuta.

       Razmišljam i neizbežno se prisećam onog Dačićevog „intervjua“ koji je dao izmišljenoj reporterki koja je oponašala Šeron Stoun i njeno golo međunožje iz filma Niske strasti, a i on je tada, koliko se sećam, bio premijer – koliko je malo potrebno da se dođe do premijera Srbije? Imaju li kabineti naših državnika službe protokola? Nije za utehu ni to što je pomenuti hrvatski autor Zdravog razuma uspeo da napravi, kako kaže, sličan intervju i sa Miloradom Dodikom, pa čak i sa slovenačkim premijerom Pahorom. Hteo je da dođe i do francuskog premijera Olanda, ali je došao samo do njegovog sekretara za štampu. Tako to rade ozbiljni političari.

       Kod nas to nije neophodno, našem premijeru se svi dive – a naročito oni oko njega:

„Gospodine Vučiću, ja vam se divimi fizički i mentalno – zahvaljujem se i vama gospodine Vučiću, jer danas, priznajem, izlazio sam nekoliko puta iz ove sale, svi su izlazili, a vi niste, gospodine Vučiću. Vi ste bili ovde. Ja vam se divim, fizički mentalno i bilo kako. I time ste pokazali koliko verujete u ono što govorite, koliko verujete u jedan bolji Beograd, u evropski i svetski Beograd i jednu bolju Srbiju i koliko ste spremni za tu evropsku i svetsku Srbiju i da radite.“   (Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS o premijeru Srbije – otvoreni parlament, 7.4.2015. godine).

 Dragiša Čolić, 15.04.2015.