VANREDNI PRILOG – Dobro je što se toga nije setio ….

11 novembra, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

       Aleksandar Vučić je juče, prilikom posete albanskog premijera Edija Rame, još na konferenciji za štampu, u živom prenosu, propustio priliku da uđe u legendu. Na očitu provokaciju – da je Kosovo nezavisna država, mogao je da skine slušalice sa ušiju, stane pred mikrofon, prekine izlaganje nepristojnog gosta i kaže:

       Gospodine Rama, vaša poseta je završena. Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da ova poseta protekne u dobroj i konstruktivnoj atmosferi, usmerenoj ka prevazilaženju problema iz prošlosti koji evo traju već skoro 70 godina i bude okrenuta obostrano korisnoj saradnji u budućnosti. Vi, nažalost, niste bili sagovornik za takvu vrstu razgovora. Došli ste da nas provocirate. Sada smo sigurni i da ona provokacija sa dronom na kome je istaknuta zastava velike Albanije, na nedavnoj fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu, nije bila delo neodgovornih fudabalskih zaluđenika, već dobro smišljeni akt u izvedbi vašeg rođenog brata. Učinili smo sve da se taj incident prevaziđe, ali vama to očigledno nije odgovaralo pa ste taj naš gest protumačili kao našu slabost i došli ste ovde sa željom da nastavite sa provokacijama – čijom željom, to više nije ni važno.

       Smatrajte da je vaša poseta završena. Imate sat vremena da napustite našu zemlju. U tom cilju, kao dobri domaćini, bićemo vam na svakoj usluzi.

       Time bi sprečio i ko zna kakve moguće provokacije koje bi se, nakon ovoga što se juče desilo u Beogradu, mogle danas desiti u Preševu u nastavku Ramine posete našoj zemlji.

       Mislim da bi taj gest odjeknuo snagom odgovora Tita na rezoluciju INNFORMBIROA 1948 godine, nakon čega je Jugoslavija postala poštovana i uvažena zemlja i na Zapadu, a kasnije i na Istoku.

       A zašto je dobro što se Vučić toga nije setio – zato što nam je i Tito posle toga ostao doživotni predsedenik.

DC, 11.11.2014.