Vesti iz regiona – 12.8.2018.

avgust 12, 2018 u rubrici Opančarski dnevnik 2017

Labani – Prošle godine, negde u ovo vreme, imali smo priliku da se iz snimljenog video zapisa uverimo kako se Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice razračunava sa svojim političkim protivniucima – batinama i pretnjama polomiću te .. i slično. Od smene su ga spasili, ko bi drugi, njegovi partijski drugovi iz vladajuće Srpske napredne stranke – najvažnije je da je Bogdan dobar i sposoban rukovodilac i odani član partije, a to što ima tako naptredne metode rukovođenja nije bitno – ne može se svakom ugoditi.

Ohrabren takvom partijskom podrškom Bogdan je nastavio da vlada Suboticom svojim proverenim metodama, pa je i ovog avgusta iz Subotice stigla vest: “Poslednji ispad Bogdana Labana se desio na zadnjoj sednici Skupštine grada, kada je zapretio članu kadrovske komisije grada Subotice Laslu Đuli rečima: ‘I ti češ doći na red’.

Nažalost, ima i težih slučajeva labanizma od ovog opisanog. U pitanju je Radomir Laban koji je ovih dana kako javljaju mediji izabran za sudiju Ustavnog suda Kosova  i to na predlog Srpske liste koja kako je poznato uživa puno poverenje zvaničnog Beograda – preko predajnika „Marko Đurić“ imaju čak i direktnu komunikaciju sa Predsednikom, opisanu u tv epizodi – Halo predsedniče!

Ne bi ni to bilo toliko čudno da Srbija nije u novembru prošle godina – dakle ova vlast, zatražila od Euleksa da se Radomir Laban uhapsi, jer je 2011. godine od strane sudova ove zemlje pravosnažno osuđen na šest godina zatvora kao član „carinske mafije“ zbog primanja mita – u pritvoru je proveo dve godine i četiri mseca, da bi potom, kako se sada ispostavlja, nesmetano boravio na Kosovu.

I sada će Radomir Laban navući togu uvaženog sudije „nepostojeće države Kosova“ – kako naši zvaničnici vole da kažu, i sa te pozicije suditi o ustavnosti zakona koje donosi ta nepostojeća država. Na primer i o tome da li je formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu, što je kako naši pregovarači u Briselu listom izjavljuju najvžnije pitanje u tim pregovorima, u skladu sa Ustavom Kosova ili nije.

Kako je Radomir Laban uz očiglednu saglasnost, logično i asistenciju i Srbije i Kosova i Eulekdsa i Evrope doživeo takvu političku rehabilitaciju niko ne objašnjava – ispada da je u pravu jedan moj FB prijatelj koji tim povodom reče – Jebote ovaj Laban je zajebao i Merimu Njegomir iz tvog prethodnog teksta pod naslovom Medna usta Alekovawww.opancar.com u rubrici Opančarski dnevnik.

Dragiša Čolić, 12.8.2018.