Vesti iz regiona – 13.8.2018.

avgust 13, 2018 u rubrici Opančarski dnevnik 2017

       Operacija „Sef pun para“ –  Prema tekstu koji objavljuje „Kurir“ tokom gašenja velikog požara koji je nedavno izbio u Zemunu, vatrogascima je tokom akcije gašenja stiglo naređenje – Kako znate i umete izvlačite sef, ispostavilo se kasnije težak 100 kg!

I vatrogasci su u akciji, kako iz teksta proizilazi rizičnoj po život, uspeli da pronađu i iznesu sef, koji je već bio načet plamenom sa jedne strane. Kad su ga otvorili usledio je šok – u sefu je bila ogromna količina novca u kešu, raznih apoena. „I  dok su vatrogasci zapanjeno posmatrali sadržaj sefa, u jednom trenutku se pojavio vlasnik fabrike iz koje je on izvučen. Vatrogacima je tada rečeno da se udalje, a vlasnik je potom pokupio sav novac i otišao”. Kasnije su saznali da je u tom sefu bila svota od 18 miliona evra!

Otkud tolika gotovina u sefu – što je protivno svim propisima o držanju gotovine, a što je bio i dovoljan razlog da taj novac bude privremeno zaplenjen dok se ne utvrdi njegovo poreklo, ko je njegov vlasnik, ko je izdao naređenje vatrogascima da rizikuju živote radi spasavanja tog sefa i konačno, ko je dozvolio da se pojavi čovek koji je pare spakovao u torbe i udaljio se sa lica mesta.

A najveći apsurd je u tome što odgovorni znaju, a ako ne znaju morali bi da znaju, da će ako se objavljeni tekst – napisan na osnovu informacija iz poverljivih izvora (opet), argumentovano ne demantuje, te na osnovu toga ne usledi i odgovarajuće zvanično saopštenje, tek tada sve ovo biti krajnje sumnjivo.

Tužno – Kako javlja “Jutarnji glasnik” pozivajući se na dnevni list “Alo” kao izvor, Predsednik Srbije napušta SNS i politiku – “Imao san da Srbija bude mala Nemačka. Sada je konačno shvatio da Srbi to ne žele da prihvate”, piše na internetu u najavi ove šokantne i iznad svega tužne vesti. Isto to potvrđuje takođe ugledni list “Srpski telegraf” – “Aleksandar Vučić planira da se povuče iz SNS, a samim tim i iz politike, otkriva Srpski telegraf od njegovih najbližih saradnika!”

Vučićevi najbliži saradnici – Dragan J. Vučićević, vlasnik i urednik “Informera”, službenog glasila Vlade i SNS-a, koji nas je toliko puta prepadao atentatima – srećom netačnim, na voljenog predsednika i Ministar inostranih poslova, Ivica Dačić, kažu da ne raspolažu takvim informacijama. To me povrati iz šoka, pa uzeh hladno pivo i pronađoh na Yutube onu Silvaninu – … Tugo moja najtužnija idi bestraga … Probajte i vi, pomaže.

Najaktuelnije – Dosta politike, da vidimo šta ima na televiziji – Blic & Tv – Najčitaniji TV program: SLAĐANA TOMAŠEVIĆ RASKINULA VERIDBU – preko cele naslovne strane sa sve fotografijom nasmejane nesrećne verenice. I sad ne znam da li da se radujem ili budem opet tužan, pa uzeh još jedno pivo. Hteo sam još o nečemu da pišem, ali ne mogu!

Dragiša Čolić, 13.8.2018.