Vesti iz regiona

30 maja, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Sarajevo – Povodom vesti da su Crnogorci u paketu humanitarne pomoći koji su poslali Bosancima zbog nedavnih poplava, uključili i pivo u regionu se već prepričava sledeći vic – Zahvalni domaćini pošli da isprate darodavce. Usput se zapričali i zakasnili na voz koji je već krenuo iz stanice. Potrče da ga stignu, Bosanci uskoče, Crnogorci odustanu … Priča se da su potom Crnogorci morali Bosancima da čalju poruke i da su ih jedva ubedili da siđu, jer su  ustvari oni trebali da budu u vozu, a Bosanci da ostanu na stanici.

       Beograd – RTS – javni servis građana Srbije, obaveštava građane Srbije da je juče Novak Đoković na Rolan Garosu pobedio francuskog tenisera Žeremi Šardija, što su mogli da prate i u direktnom prenosu na toj televiziji, kao i da budu o tome detaljno obavešteni u svim informativnim emisijama tog servisa.

       Građani Srbije obaveštavaju RTS – javni servis građana Srbije, da na Rolan Garosu od naših tenisera igraju još i Jelena Janković, Ana Ivanović, Nenad Zimonjić, Dušan Lajović, koji je u prethodnom kolu na opšte iznenađenje teniske javnosti savladao argentinskog tenisera Delbonisa, talentovana juniorka Jorović koja je postavljena za prvog nosioca u toj konkurenciji, te da bi bili radi da čuju i koju vest o njima, makar obaveštenje o tome kad igraju, kako bi eventualno uspeli da odgledaju i njihove mečeve na nekoj drugoj televiziji.

       Beograd – Poznati estradni umetnik, koji nastupa pod umetničkim imenom Aca Lukas, u koga je prema istraživanju javnog mnjenja zaljubljeno 94,67% Srba, je pored onih 250.000 eura koje je pozajmio od svog menadžera Saše Mirkovića, koji nastupa pod umetničkim imenom  gradonačelnik Zaječara i sume od od 60.000 eura koju je pozajmio od svog kuma Tomice Žugića, nepoznatog umetničkog imena, pozajmio i 80.000 eura od biznismena Dejana Popovića koji posluje pod umetničkim imenom Tigar.

       O svim ovim umetničkim događanjima građanstvo je obavešteno u opširnom intervjuu koji je pomenuti umetnik Aca Lukas dao dnevnom listu Blic na dve srednje strane – sa sve slikom. Čini se da gore pomenuti podatak o procentu građanstva zaljubljenog u ovog poznatog umetnika nije tačan jer tu nisu uračunati poreski organi, tužilaštvo, policija i dr. koji ovo društvo još uvek ne pozivaju na intervju.

DC, 29.05.2014.