Advokati parekselans – nastavak (04.03.2013).

11 marta, 2013 u rubrici Kolumne

Građanin U. M. se prošle nedelje nije javio policiji. Iz kancelarije njegovog advokatskog tima je saopšteno da parekselans advokat B. B. još uvek nema vremena da ga odvede u policiju, te da će se i on (B. B., lično) obratiti građanstvu, što je uskoro i usledilo – U. M. će se ove nedelje dobrovoljno javiti policiji i dati svoj iskaz povodom tuče u klubu “Plastik”. On (B. B.) ima već neka zakazana suđenja ali će “večeras doneti odluku” da li će u policiju otići u utorak ili u sredu i, naravno, prethodno će se javiti šefu policije kako bi ugovorio vreme saslušanja, da ovaj (šef policije) ne bi za taj dan planirao nešto drugo. Više detalja on ne može da saopšti znatiželjnom građanstvu, jer ne zna šta će im U. M. reći. On (B. B.) samo zna da U. M. nije remetio red i mir, te da će svojim iskazom – iako ne zna šta će ovaj reći, otkloniti svaki razlog za pritvor, raspisivanje poternice i slično i da će se nakon toga strasti smiriti, tako da građanstvo neće morati više da brine – ni zbog  U. M., ni zbog policije. Nije pomenuo da li će građanstvo morati da brine i zbog ove parekselans advokature.

Izgleda da su i u policiji shvatili da se B. B. malo preigrao, pa je u nedelju uveče u udarnom terminu dnevnika, kao “poslednja vest” objavljeno i njihovo saopštenje – oni sa “indignacijom” odbacuju navode advokata o dogovorima sa policijom, da oni i nemaju šefa već samo Ministra, Direktora i Državnoog sekretara, tako da i ne znaju s kim bi to advokat i mogao da se dogovara. Ja im i verujem, jer takvi dogovori se i ne obavljaju na tim nivoima*, već sa operativnim “šefovima” na relaciji: “bora” – “šef” – “miroljub”. A priznaćete i to je deo pravosuđa.

*Za državnog sekretara nisam siguran. I on je advokat a bavi se i konspirativnim radom. Evo nedavno se vratio sa doručka kod Obame i doneo dosta korisnih informacija. Rekao mu Obama da je Mišković angažovao poseban lobi u Americi koji neće birati sredstva da napakoste Srbiji i njenom putu ka dobijanju datuma početka pregovora za ulazak u Evropsku uniju. Vladimire, svaka čast! Konačno da se jedan doručak isplati.

Nastaviće se – slučaj građanina U. M. pratimo i dalje.