Beograd na vodi, a bez vode!

22 novembra, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Zamolio bih Malog Sinišu, Gradonačelnika Beograda, da se u okviru projekta „Beograd na vodi“ projektuje i novi sistem obaveštavanja građana o eventualnim kvarovima na vodovodnoj mreži, jer ovaj postojeći ne funkcioniše.

       Zgrada u ulici …… (adresa poznata Beogradskom vodovodu – ne saopštavam je javno zbog unutrašnjih neprijatelja o kojima je juče govorio Dragan J. Vučićević na Pinku) sa preko 40 stanova – nisam se raspitivao za druge ulaze, je ostala bez vode u subotu, 21. novembra, oko 19 časova, pa pošto voda „nije došla“ ni do nedelje ujutru, pokušavam da se informišem o čemu se radi. Ukucam na internetu – Beogradski vodovod i kanalizacija – kvarovi, i otvori se sajt. Na desnoj strani odmah primetim ljubazan ženski lik koji me obaveštava: Kontakt centar 0 – 24. Ima i telefon: 3 606 606, i obaveštenje: „Centar radi 24 časa dnevno 365 dana u godini.“ Na levoj strani primetim – Kvarovi na vodvodnoj mreži, ali svoju zgradu ne primetih na spisku. Tu se već malo prepadnem – juče je Dragan J. Vučićević na Pinku najavio neke nemile događaje, pa ko zna, da nije počelo, neprijatelj ne bira sredstva, međutim umirih se kad primetih da su to informacije od juče – petak, 21.11.2015. do 22 sata! Dobro, možda ljudi nisu stigli da to ažuriraju, juče je u Beogradu bila velika slava – sveti Arahanđel, možda su ljude pustili na kolektivni raspust, jer poznato je koliko naša vlast drži do crkve i crkvenih običaja. Vratim se na onaj telefon što radi 24 sata, 365 dana u godini – ista situacija. Glas za koji bih sve mogao da kažem sem da je prijatan mi požele dobrodošlicu – Dobrodošli u kontakt centar Beogradskog vodovoda i kanalizacije. Za informacije o kvarovima na vodovodnoj mreži pritisnite taster 1 – pritiskam taster 1,  javlja se glas koji takođe saopštava informacije od prethodnog dana. Zovem ponovo – možda sam bio nestrpljiv pa odmah pritisnuo taster 1. koji je zadužen za ono što je prošlo, možda postoji i sledeći taster zadužen za ovo danas. Postoji – Za ponovno prisluškivanje trake pritisnite tarabu! Neću, možda je navlakuša – znam onaj vic o onome što je pisalo na tarabi. Šaljem e-mail na propisanom obrascu: „Nema vode od sinoc (oko 19h) do sada, a vas telefon 3 606 606 koji radi „24 časa dnevno 365 dana u godini“ još uvek emituje traku sa informacijama o kvarovima od petka (danas je nedelja 22.11.2015), pa bih molio da mi neko da informacije o ovom kvaru“. Ništa! Nema odgovora, a ni vode! To mi već postaje krajnje sumnjivo. Ne bi naša unapređena gradska vlast tako sa građanima. Znam šta su govorili kad su smenjivali onog zlikovca Đilasa!

       Vraćam se na Dragana J. Vučićevića i ono što juče reče na televiziji – da nije već došlo do državnog udara! Ako je neko informisan, to je on. Nije juče slučajno održana združena vežba svih bezbednosnih snaga. Počeli su izgleda od vodovoda!

Dragiša Čolić, 22.11.2015.