Vreme cvetanja tikvi (parafraza naziva romana Dragoslava Mihailovića “Kad su cvetale tikve“)

21 novembra, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Priča se da su tikve naglo procvetale tako što je Milo Đukanović pozvao Vučića i rekao mu da mu skine sa vrata „Kurir“, koji se tih dana baš bio raspisao o događanjima u Crnoj Gori. Čini se da u tome ima dosta istine, jer da ne beše Kurira teško da bismo i znali šta se to tamo dešavalo. Upućeni dalje tvrde da je Vučić to ozbiljno shvatio i da je za izvršrenje tog zadatka angažovao svoje najbolje kadrove – Dragana J. Vučićevića, vlasnika „Informera“ i Željka Mitrovića, vlasnika „Pinka“, koji su na tom poslu angažovali sve svoje kapacitete. A da bi stvar bila sigurna iz kućnog „pritvora“ je hitno pušten Miroslav Bogićević, koji nakon tako teškog tamničenja nije imao preča posla do da izjavi da je on nekom prilikom Aleksandru Rodiću, vlasniku „Kurira“ dao milion evra – nije jedino mogao da se seti kada i kojim povodom, ali se seća da je to bilo u koverti – ja doduše nikada nisam video million evra, a nisam u školi imao ni neku naročitu ocenu iz fizike, pa sam eto bio uobrazio da je za milion evra potrebna neka vrsta džaka a ne običan koverat, ali da ne širim priču, moja pogrešna shvatanja o tome su za ovu priču nebitna. Znate ono – šta zna dete šta je trista kila, uzme i nosi.

       I, kao što se moglo i očekivati, tu priču o milion evra spremno su dočekali Dragana J. Vučićević i Željko Mitrović, prvi putem svog lista „Informer“, a drugi putem svoje „Pink“ televizije, preko ono malo slobodnih kapaciteta koje nije popunila „Farma“, a naročito su bila zanimljiva pisma koja su čitana u dnevniku, pisana poznatim „Željko“ stilom.

       Međutim, ispostavilo se da ni, vlasnik „Kurira“, nije kuče od juče. Priteran uza zid, procenivši da je vrag odneo šalu, krenuo je u kontraofanzivu teškom artiljerijom, i tako je počelo. Puca se iz svih oružja – ko je koga, kada, kako, zašto i za koliko zajebao, prevario, izneverio, promenio „poslodavca“ … Ispostavlja se da su to sve isti likovi koji već duže vremena hodaju ovom našem medijskom estradom, pa se očekuje da neko inventivan dođe na ideju da ih skupi na gomilu i organizuje posebnu „Farmu specijal“ samo za njih. Materijala toliko ima da bi to mogao postati stalni serijal tipa „Zvezde Granda“. Tu su pored pomenutih Aleksandra Rodića, Dragana J. Vučićevića, Željka Mitrovića i seniori Raja Rodić i Đoko Kesić, zatim neizbežni Beba Popović, pa Predrag Popović, autor dve knjige o Aleksandru Vučiću, ne baš pristojnog naslova i mnogi drugi. Ilustracije radi, navodim samo jedan citat iz dela ovog poslednjeg – Predraga Popovića, čiji je rad pod naslovom „Ko će Vučku staviti brnjicu!”, juče objavio “Kurir” na naslovnoj strani: „…Uvaženi gospodine Vučićeviću, u Vašem cenjenom listu objavili ste nekoliko spornih tekstova u kojima su iznete brojne netačne činjenice o meni i mojim aktivnostima. Znajući Vaše profesionalne i moralne osobine, uveren sam da su te greške nastale slučajno, bez namere da pogrešno informišu Vaše čitaoce i da meni nanesu bilo kakvu štetu. A, sad se teraj u pičku materinu, magarčino retardirana. S poštovanjem…“.

       I sad ostaje da se vidi ko će koga zajebati. Za promenu, znate onaj zagrebački:

Čovjek je pitao djevojku u sveučilišnoj knjižnici:
„Mogu li ja sjediti pokraj tebe?“
Djevojka odgovori snažnim glasom:
„Ja ne želim provesti noć s tobom !“
Svi su učenici u knjižnici počeli buljiti  u čovjeka  i njemu je uistinu bilo neugodno.
Nakon par minuta, djevojka je prišla tiho njegovom stolu i rekla:

„Ja sam studirala psihologiju, i znam što čovjek misli.
Pretpostavljam da ste se osjećali neugodno, zar ne? “
Čovjek je tada reagirao s jakim glasom:
„500 dolara za jednu noć? To je previše ! “
Svi ljudi u knjižnici pogledaše djevojku u šoku.
Tip joj šapnu u uho:

„Ja sam studirao pravo, i znam kako zajebati ljude“.

       Da se vratim na naslov – ostaje da se vidi i kad će tikve početi da pucaju.

 Dragiša Čolić, 21.11.2015.